Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Iταλία και Κροατία έμειναν στο 1-1



Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για τον 3ο όμιλο του Euro 2012, Ιταλία και Κροατία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Δίκαιο το αποτέλεσμα, καθώς οι 2 ομάδες είχαν από 1 ημίχρονο η κάθε μία. Στο 1ο ημίχρονο, η Ιταλία ήταν καλύτερη, δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο σκορ. Στο 2ο ημίχρονο, η Κροατία ανέβηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει και να κερδίσει ένα πολύτιμο βαθμό. Η πρόκριση των 2 ομάδων στους 8 του Euro 2012, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο 1ο ημίχρονο, με την Ιταλία να είναι σαφώς καλύτερη από την Κροατία και να προσπαθεί να σκοράρει. Η Κροατία προσπαθούσε να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα και να βγάζει αντεπιθέσεις, όποτε έβρισκε την ευκαιρία. Πάντως, με κινητήριους μοχλούς τον Μαρκίζιο και τον Πίρλο, η Ιταλία δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, όπου ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ του Πίρλο. Από την πλευρά της, η Κροατία έχει έντονα παράπονα για τον Γουέμπ, ο οποίος δεν της έδωσε καθαρό πέναλτι, όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 3ο λεπτό, ο Μπαλοτέλι θα κάνει πολύ ωραία κίνηση αλλά το σουτ του θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Πλετίκοσα.
Στο 6ο λεπτό, ο Γέλαβιτς έκανε το γυριστό, αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε εύκολα.
Στο 11ο λεπτό, ο Μαρκίζιο σούταρε και η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι.
Στο 16ο λεπτό, ο Μπαλοτέλι σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Πλετίκοσα απομάκρυνε.
Στο 20ο λεπτό, ο Στρίνιτς σεντράρει, ο Κιελίνι τραβάει τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Γουέμπ δίνει επιθετικό φάουλ. Πέναλτι για τους Κροάτες, το οποίο, όμως, δεν σφυρίζεται.
Στο 21ο λεπτό, ο Σρνα σεντράρει, ο Γέλαβιτς βρίσκει την μπάλα, αλλά δεν της αλλάζει την πορεία, με αποτέλεσμα ο Μπουφόν να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 33ο λεπτό, ο Κασάνο θα πλασάρει αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 34ο λεπτό, ο Μπαλοτέλι θα σουτάρει αλλά ο Πλετίκοσα δεν ανησύχησε.
Στο 37ο λεπτό, ο Μαρκίζιο με εξαιρετική ενέργεια θα βρεθεί απέναντι στον Πλετίκοσα, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας θα τον κερδίσει. Ο Μαρκίζιο θα πάρει το ριμπάουντ αλλά και πάλι θα νικηθεί από τον Πλετίκοσα.
Στο 39ο λεπτό, ο Πίρλο εκτελεί φάουλ και ανοίγει το σκορ για την Ιταλία.
Στο 43ο λεπτό, ο Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κασάνο έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 46ο λεπτό, ο Μάντζουκιτς σούταρε αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.




Στο 2ο ημίχρονο, η Κροατία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Η Ιταλία, από την πλευρά της, προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0, αφού δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθεί. Η Κροατία έλεγξε το χώρο της μεσαίας γραμμής και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μάντζουκιτς στο 72ο λεπτό. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, η Ιταλία ξαναπήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Κροατία προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τους ελεύθερους χώρους για να βγάλει κάποια αντεπίθεση. Όμως, καμία από τις 2 ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία και ο αγώνας έληξε με σκορ 1-1.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 47ο λεπτό, ο Μόντριτς έκανε ωραία ενέργεια αλλά το σουτ του ήταν αδύναμό.
Στο 49ο λεπτό, νέο σουτ του Μόντριτς με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 61ο λεπτό, κεραυνός του Μπαλοτέλι και η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πλετίκοσα.
Στο 72ο λεπτό, ο Στρίνιτς σέντραρε, ο Μάντζουκιτς βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, έκανε το κοντρόλ και με πλασέ έγραψε το 1-1 για την Κροατία.

Η πρόκριση των 2 ομάδων στους 8 του Euro 2012 θα κριθεί στις λεπτομέρειες, την τελευταία αγωνιστική. Η Ιταλία θα πρέπει να κερδίσει την Ιρλανδία και ταυτόχρονα να περιμένει και το αποτέλεσμα του αγώνα Ισπανία – Κροατία να την ευνοήσει. Από την πλευρά της, η Κροατία θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική, στο πιο δύσκολο παιχνίδι της, με την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...