Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ευχαριστούμε μάγκες…



Το ταξίδι της Ελλάδας στο Euro 2012 τελείωσε. Το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro 2012 έσβησε για την Ελλάδα μετά την ήττα με 4-2 από την Γερμανία. Η Γερμανία ήταν καλύτερη ομάδα και φρόντισε να το δείξει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ελλάδα ήθελε αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε.

Το 1ο ημίχρονο, ήταν εφιαλτικό για την Ελλάδα. Η Γερμανία επέβαλλε ένα φρενήρη ρυθμό από τον πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, τον οποίο δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι Έλληνες διεθνείς. Με μπροστάρηδες τους Ρόις και Οζίλ, η Γερμανία δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ότι πήγε στην ανάπαυλα χάνοντας, μόνο, με 1-0. Επιπλέον, η πίεση των Γερμανών ήταν τέτοια που η Ελλάδα δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό της υπεροχής της ομάδας του Λεβ ήταν το γεγονός ότι τα Πάντσερ είχαν 70-30 υπέρ τους κατοχή της μπάλας.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 3ο λεπτό, ο Κεντίρα σούταρε έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης απέκρουσε ασταθέστατα και ο Σούρλε σκόραρε. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ.
Στο 11ο λεπτό, σουτ του Ρόις και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 18ο λεπτό, ο Παπασταθόπουλος θα κόψει την τελευταία στιγμή τον Ρόις.
Στο 23ο λεπτό, ο Οζίλ βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Σηφάκη αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε.
Στο 24ο λεπτό, ο Ρόις σούταρε αλλά ο Σηφάκης απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 25ο λεπτό, ο Ρόις έκανε την σέντρα, αλλά ο Κλόζε δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
Στο 26ο λεπτό, ο Κατσουράνης προσπάθησε να βρει τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Νόιερ βγήκε έξω από την περιοχή και πρόλαβε τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
Στο 32ο λεπτό, σουτ του Νίνη, ο Νόιερ θα μπλοκάρει.
Στο 33ο λεπτό, ο Σούτλε θα σουτάρει αλλά η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 36ο λεπτό, σουτ του Κεντίρα αλλά ο Σηφάκης θα μπλοκάρει.
Στο 39ο λεπτό, ωραία προσπάθεια του Λαμ, αδράνεια του Νίνη και με πολύ ωραίο σουτ ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου ανοίγει το σκορ για την Γερμανία.
Στο 46ο λεπτό, σουτ του Σούρλε και η μπάλα κατάληξε άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Σάντος προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην Ελληνική ομάδα με 2 γρήγορες αλλαγές βγάζοντας τους Νίνη και Τζαβέλλα και βάζοντας στην θέση τους Γκέκα και Φωτάκη. Η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε μια ιδανική αντεπίθεση και όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι η ομάδα του Σάντος μπορεί να κάνει ένα ακόμα θαύμα. Όμως, η Γερμανία ανέβασε ξανά τον ρυθμό της, και βάζοντας 3 γκολ σε 13 λεπτά έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Γερμανία έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει ημιτελικού, ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να μειώσει το σκορ. Κάτι που το κατάφερε με πέναλτι του Σαλπιγγίδη, ο οποίος επιβραβεύτηκε με αυτόν τον τρόπο για το εξαιρετικό τουρνουά που είχε.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 55ο λεπτό, ο Φωτάκης βγάζει μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος κάνει την κούρσα, βγάζει παράλληλη μπαλιά και ο Σαμαράς θα κάνει το 1-1 για την Ελλάδα.
Στο 61ο λεπτό, εκπληκτικό σουτ του Κεντίρα στην κίνηση και η Γερμανία παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με 2-1.
Στο 63ο λεπτό, ωραία κίνηση του Γκέκα αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό.
Στο 65ο λεπτό, κεφαλιά του Παπαδόπουλου και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 68ο λεπτό, ο Κλόζε θα κάνει το 3-1 ύστερα από πολύ κακή έξοδο του Σηφάκη.
Στο 74ο λεπτό, ο Κλόζε θα βγει απέναντι στον Σηφάκη, ο Έλληνας τερματοφύλακας θα αποκρούσει, αλλά ο Ρόις θα σουτάρει στην κίνηση και θα κάνει το 4-1.
Στο 80ο λεπτό, ο Σηφάκης θα αποκρούσει σουτ του Οζίλ.
Στο 85ο λεπτό, σουτ του Οζίλ αλλά ο Σηφάκης θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 88ο λεπτό, ο Τοροσίδης κάνει την σέντρα και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μπόατενγκ. Αυστηρό πέναλτι για την Ελλάδα. Ο Σαλπιγγίδης αναλαμβάνει την εκτέλεση του και κάνει το 4-2.

Η Γερμανία ήταν καλύτερη ομάδα και πήρε, δίκαια, την πρόκριση στους 4 του Euro 2012. Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη και περήφανη για την πορεία που πραγματοποίησε αφού βρέθηκε για μια ακόμα φορά στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αλλά απέναντι σε αυτή την Γερμανία δεν θα μπορούσε να έχει τύχη. Ευχαριστούμε μάγκες….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...