Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το πάνω χέρι η Γερμανία



Η Γερμανία κατάφερε να κερδίσει με 1-0 την Πορτογαλία στην 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2012, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της. Οι 2 ομάδες έδειξαν ότι φοβόντουσαν μήπως χάσουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να είναι επιφυλακτικές στο τρόπο με τον οποίο έβγαιναν στην επίθεση. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν κακός ενώ τόσο η Γερμανία όσο και η Πορτογαλία υστέρησαν στην τελική πάσα. Πάντως, οι Ίβηρες μπορούν να τα βάζουν με την τύχη τους, αφού είχαν 2 δοκάρια.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Γερμανία είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να σπάσει την καλά στημένη άμυνα της Πορτογαλίας. Οι Ίβηρες από την πλευρά τους, έδειξαν να δίνουν μεγάλη προσοχή στα νώτα τους και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Πάντως, η Πορτογαλία ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία του 1ου ημίχρονου, με το δοκάρι του Πέπε.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 9ο λεπτό, ο Ποντόλσκι σούταρε αλλά ο Πατρίτσιο μπλόκαρε εύκολα.
Στο 40ο λεπτό, φάση διαρκείας στα καρέ της Πορτογαλίας, με τους Μίλερ, 2 φορές, και τον Ποντόλσκι να δοκιμάζουν την τύχη τους, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία της Πορτογαλίας.
Η μεγάλη φάση του 1ου ημίχρονου ανήκει στην Πορτογαλία. Κόρνερ του Μουτίνιο, πλασέ του Πέπε, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ και στην συνέχεια η μπάλα χτυπάει πάνω στην γραμμή.

Στο 2ο ημίχρονο, λίγα πράγματα άλλαξαν. Ο ρυθμός του παιχνιδιού συνέχισε να είναι κακός και οι 2 ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Γερμανία προηγήθηκε με τον Γκόμεζ σε μια φάση που ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έδειξε το ταλέντο του στο ψηλό παιχνίδι. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Πορτογαλία πίεσε, είχε 2ο δοκάρι και μια σπουδαία ευκαιρία με τον Βαρέλα, αλλά στο τέλος έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 72ο λεπτό, ο Κεντίρα σεντράρει και ο Γκόμεζ με εξαιρετική κεφαλιά ανοίγει το σκορ.
Δεύτερο δοκάρι για την Πορτογαλία στο 84ο λεπτό. Σέντρα του Νάνι από τα δεξιά και η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι του Νόιερ.
Στο 88ο λεπτό, ο Βαρέλα κάνει το πλασέ εξ επαφής αλλά ο Νόιερ αποκρούει σωτήρια.

Η Γερμανία δεν έπεισε με την εμφάνιση της όμως πήρε την σημαντική νίκη και ταυτόχρονα το προβάδισμα για πρόκριση στους 8 του Euro 2012. Αντίθετα, η Πορτογαλία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να τα παίξει όλα για όλα αν θέλει να βρεθεί στους 8 του Euro 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...