Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

H Iσπανία πήρε την νίκη επί της Κροατίας και την πρωτιά στον 3ο όμιλο



Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του Euro 2012, η Ισπανία κέρδισε με 1-0 την Κροατία και τερμάτισε στην 1η θέση του 3ου ομίλου του Euro 2012. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ κακός στην μεγαλύτερη διάρκεια του, αφού η Ισπανία είχε μια φλύαρη κατοχή, ενώ η Κροατία έπαιζε για να μην δεχθεί γκολ. Η Ισπανία έλεγξε την μεσαία γραμμή και με το γνωστό στυλ παιχνιδιού της προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, η Κροατία έδειξε να θέλει να διαφυλάξει τα νώτα της και να κυνηγήσει το γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Πάντως, στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η Κροατία ρίσκαρε περισσότερο με αποτέλεσμα η Ισπανία να βρίσκει περισσότερους ελεύθερους χώρους για αντεπιθέσεις.

Στο 1ο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν κακό. Η Ισπανία πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορώντας την μπάλα στην μεσαία γραμμή. Όμως, η κατοχή της μπάλας δεν μετουσιωνόταν σε ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η Ισπανία να είναι ανούσια. Από την άλλη πλευρά, η Κροατία έπαιξε για να μην δεχθεί γκολ, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα της. Η ομάδα του Μπίλιτς έψαχνε να βρει χώρους για να βγάλει κάποια αντεπίθεση, αλλά δεν ήταν επικίνδυνη. Το παιχνίδι κύλησε σε αυτό το μοτίβο σε όλο το 1ο ημίχρονο και το 0-0 μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Η ολοκλήρωση του 1ου ημιχρόνου, βρήκε την Ισπανία να βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου και την Κροατία να μένει εκτός των 8 του Euro 2012.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 12ο λεπτό, ο Ινιέστα κάνει το σουτ αλλά ο Πλετίκοσα μπλοκάρει εύκολα.
Στο 23ο λεπτό, ο Τόρες μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Πλετίκοσα απέκρουσε.
Στο 24ο λεπτό, μακρινό σουτ του Πικέ και η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Πλετίκοσα.
Στο 25ο λεπτό, σουτ του Πράνιτς, αλλά ο Κασίγιας θα μπλοκάρει εύκολα.
Στο 29ο λεπτό, ο Σίλβα θα πιάσει το σουτ, το οποίο, όμως, είναι αδύνατο και θα καταλήξει στην αγκαλιά του Πλετίκοσα.

Στο 2ο ημίχρονο, η Κροατία έπρεπε να σκοράρει αν ήθελε να πάρει αυτή την πρόκριση. Παρόλα αυτά, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, αφού η Ισπανία συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, η Κροατία μετά το 65ο λεπτό τα έπαιξε όλα για όλα αφού τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής δεν την εξυπηρετούσαν. Η Κροατία προσπάθησε να πετύχει το χρυσό γκολ, αλλά άφηνε κενούς χώρους στην άμυνα της. Έτσι, 3 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, η Ισπανία κατάφερε να σκοράρει και να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 58ο λεπτό, σέντρα του Μόντριτς, κεφαλιά ψαράκι του Ράκιτιτς αλλά ο Κασίγιας θα αποκρούσει σωτήρια.
Στο 69ο λεπτό, βολέ του Πέρισιτς και η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 78ο λεπτό, ο Πέρισιτς έκανε το σουτ αλλά πάλι ο Κασίγιας θα σώσει την Ισπανία.
Στο 84ο λεπτό, σουτ του Ινιέστα από δύσκολη θέση και ο Πλετίκοσα θα απομακρύνει σε κόρνερ.
Στο 87ο λεπτό, ο Φάμπρεγας κάνει την μπαλιά στον Ινιέστα, ο οποίος απέναντι στον Πλετίκοσα σιγουρεύει το γκολ δίνοντας την μπάλα στον Νάβας, ο οποίος σε κενό τέρμα θα κάνει το 1-0 για την Ισπανία.

Η Ισπανία κατάφερε να κερδίσει την Κροατία, χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήθελε το αποτέλεσμα και στο τέλος το πήρε. Πλέον, θα περιμένει την 2η ομάδα από τον 4ο όμιλο του Euro 2012. Η Κροατία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη αν ήταν σε πιο βατό όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...