Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Έσπασε την παράδοση με Αλόνσο και προκρίθηκε στα ημιτελικά



Η Ισπανία κατάφερε να κερδίσει την Γαλλία με 2-0 στον 3ο προημιτελικό του Euro 2012 και να προκριθεί στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία. Η Ισπανία κατάφερε να κερδίσει για 1η φορά στην ιστορία της σε επίσημο παιχνίδι την Γαλλία, χάρη σε 2 γκολ του Τσάβι Αλόνσο, ο οποίος έφτασε στις 100 συμμετοχές με την φανέλα της Ισπανίας. Οι Φούριας Ρόχας πήραν δίκαια την πρόκριση, αφού ήταν καλύτεροι από τους Τρικολόρ, οι οποίοι ήταν απογοητευτικοί. Πάντως, το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως το χειρότερο του Euro 2012, μέχρι στιγμής.

Στο 1ο ημίχρονο, η Ισπανία πήρε τον έλεγχο του ρυθμού από το πρώτο λεπτό του προημιτελικού. Οι παίκτες της με το γνωστό passing γκέιμ πίεζαν την άμυνα της Γαλλίας. Η Γαλλία από την πλευρά της περιορίσθηκε σε παθητικό ρόλο πληρώνοντας και τις λανθασμένες επιλογές του Μπλαν. Η Ισπανία κατάφερε να προηγηθεί με τον Αλόνσο σχετικά νωρίς στο παιχνίδι. Στην συνέχεια, η Γαλλία ισορρόπησε, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητική για την εστία του Κασίγιας.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 6ο λεπτό, ο Φάμπρεγκας ζητάει πέναλτι, αλλά ο Ριτσόλι, σωστά, δεν δίνει κάτι.
Στο 19ο λεπτό, ο Ινιέστα πάσαρε στον Ζόρντι Άλμπα, ο οποίος έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Ντεμπισί, έβγαλε συστημένη σέντρα και ο Αλόνσο έκανε το 1-0 με κεφαλιά για την Ισπανία.
Στο 21ο λεπτό, σουτ του Τσάβι και η μπάλα καταλήγει πολύ άουτ.
Στο 32ο λεπτό, ο Καμπάιγ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, μόνο, ως το ποια ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας. Η Γαλλία επέβαλε τον ρυθμό της και είχε την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, αφού της έλειπε η τελική πάσα. Στο τελευταίο 25λεπτο, ο Μπλαν ρίσκαρε περισσότερο αλλά και πάλι η Γαλλία δεν μπόρεσε να απειλήσει, με αποτέλεσμα οι φάσεις να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Ισπανία αμυνόταν και έψαχνε κάποια αντεπίθεση για να κλειδώσει το παιχνίδι. Κάτι που τα κατάφερε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με πέναλτι του Αλόνσο, το οποίο κέρδισε ο Πέδρο.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 60ο λεπτό, σέντρα του Ριμπερί, κεφαλιά του Ντεμπισί και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 64ο λεπτό, ο Μπενζεμά θα σουτάρει άουτ από ευνοϊκή θέση.
Στο 91ο λεπτό, ο Ρεβεγιέρ ανέτρεψε τον Πέδρο και ο Ριτσόλι καταλόγισε το πέναλτι. Ο Αλόνσο ανέλαβε την εκτέλεση του και έκανε το 2-0 για την Ισπανία.

Στο χειρότερο παιχνίδι του Euro 2012, μέχρι στιγμής, η Ισπανία ήταν καλύτερη και πήρε, σχετικά, εύκολα την πρόκριση. Κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και στην συνέχεια δεν απειλήθηκε, σχεδόν, καθόλου. Από την άλλη μεριά, η Γαλλία ήταν απογοητευτική και έδειξε ότι δεν είχε μπει έτοιμη για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια απλή παρουσία στους 8 του Euro 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...