Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έμεινε ζωντανή η Πορτογαλία




Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι για τον 2ο όμιλο του Euro 2012, η Πορτογαλία κέρδισε με 3-2 την Δανία και μπήκε δυνατά στην μάχη της πρόκρισης. Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας την πρωτοβουλία προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις. Έτσι, κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Η Δανία έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και ισοφάρισε το ματς σε 2-2. Τελικά, την λύτρωση στους Πορτογάλους έδωσε ο Βαρέλα, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ 3 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Πιο δυνατά μπήκε η Πορτογαλία στο 1ο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Δανία. Η Πορτογαλία καιγόταν για την νίκη, ενώ η Δανία προσπαθούσε να παγώσει το ρυθμό του αγώνα, αφού βολευόταν και με την ισοπαλία. Παρά την κατοχή, η Πορτογαλία δεν δημιούργησε μεγάλες φάσεις, αλλά κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρη σε γκολ των Πέπε και Πόστιγκα. Η Δανία κατάφερε να αντιδράσει και να μειώσει σε 2-1 στο 41ο λεπτό του αγώνα, χάρη στον Μπέντνερ. Ένα γκολ, που έδωσε και καλύτερη ψυχολογία στους Δανούς.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 4ο λεπτό, ο Έρικσεν θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα βρει στον Πέπε και θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 18ο λεπτό, το σουτ του Μεϊρέλες θα κοντράρει, ενώ το νέο σουτ του Ρονάλντο θα καταλήξει πολύ άουτ.
Στο 24ο λεπτό, ο Πόστιγκα θα κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα κοντράρει και πάει κόρνερ. Ο Μουτίνο εκτελεί το κόρνερ και ο Πέπε πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και κάνει το 1-0 για την Πορτογαλία.
Στο 29ο λεπτό, νέο κόρνερ του Μουτίνιο, αλλά η κεφαλιά του Πόστιγκα μπλοκάρεται από τον Άντερσεν.
Στο 34ο λεπτό, ο Ρονάλντο θα εκτελέσει φάουλ, η μπάλα θα κοντράρει στο τείχος και θα περάσει δίπλα από το δοκάρι.
Στο 36ο λεπτό, ο Πόστιγκα θα κάνει το 2-0 για την Πορτογαλία, μετά την ασίστ του Νάνι.
Στο 41ο λεπτό, ο Κρον Ντέλι θα κάνει την κεφαλιά πάσα και ο Μπέντνερ στο κενό τέρμα θα βάλει την Δανία στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1.
Στο 42ο λεπτό, κεφαλιά του Κίερ και ο Πατρίσιο μπλοκάρει.
Στο 44ο λεπτό, ο Άντερσεν θα προλάβει την τελευταία στιγμή τον Ρονάλντο, ο οποίος βρισκόταν στην μικρή περιοχή.

Στο 2ο ημίχρονο, το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό. Η Δανία προσπαθούσε να ισοφαρίσει, ενώ η Πορτογαλία να πετύχει το 3ο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Η Πορτογαλία έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 3-1 με τον Ρονάλντο, ενώ και η Δανία θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Κβιστ. Μετά από μία ώρα παιχνιδιού, η Δανία άρχισε να επιτίθεται, με αποτέλεσμα η Πορτογαλία να βρίσκει κενούς χώρους για αντεπιθέσεις. Τελικά, στο 80ο λεπτό, ο Μπέντνερ ισοφάρισε σε 2-2. Ξέροντας ότι ακόμα και η ισοπαλία είναι καταστροφική, η Πορτογαλία βγήκε όλοι στην επίθεση και χάρη στον Βαρέλα πήρε την πολύτιμη νίκη.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 50ο λεπτό, ο Ρονάλντο βγήκε τετ α τετ με τον Άντερσεν, αλλά ο Δανός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Πορτογάλου επιθετικού.
Στο 62ο λεπτό, ο Κβιστ σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 72ο λεπτό, σουτ του Μπέντνερ και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 78ο λεπτό, ο Ρονάλντο σούταρε άουτ ύστερα από ασίστ του Νάνι.
Στο 80ο λεπτό, ο Μπέντνερ με κεφαλιά πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του γκολ και κάνει το 2-2.
Στο 82ο λεπτό, ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Άντερσεν.
Στο 87ο λεπτό, ο Κοεντράεο έκανε την σέντρα, ο Βαρέλα έπιασε αέρα αλλά με 2η προσπάθεια έγραψε το 3-2 για την Πορτογαλία.
Στο 94ο λεπτό, η Δανία χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού το σουτ του Σένε από τα πλάγια κατέληξε άουτ.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Euro 2012, η Πορτογαλία πήρε την νίκη που χρειαζόταν και έμεινε ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης στους 8 του Euro 2012. Η Δανία πάλεψε, αλλά αυτή την φορά δεν είχε την τύχη μαζί της. Πλέον, θα παλέψει για την πρόκριση της στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro 2012, στο παιχνίδι με την Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...