Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

H Γαλλία κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία



Σε ένα παιχνίδι που διακόπηκε λόγω βροχής, η Γαλλία έκανε το άλμα για να πάρει την πρόκριση, καθώς κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία. Με την νίκη αυτή, η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου και ελπίζει βάσιμα για να προκριθεί στους 8 του Euro 2012.

Στο 1ο ημίχρονο, το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε καταιγίδα. Τελικά, 4 λεπτά μετά την έναρξη του το παιχνίδι διακόπηκε, με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Μετά από περίπου 40 λεπτά, η βροχή σταμάτησε και έτσι το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από 55 λεπτά διακοπής. Αγωνιστικά, η Γαλλία μπήκε πιο επιθετικά και είχε την κατοχή της μπάλας, αφού οι Τρικολόρ καίγονταν για τους βαθμούς της νίκης. Η Ουκρανία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους ποδοσφαιριστές της να προσπαθούν να βγάλουν κάποια αντεπίθεση. Μετά το 25ο λεπτό του αγώνα, η Γαλλία κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πιάτοφ, χωρίς, όμως, να μπορέσει να σκοράρει.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 10ο λεπτό, ο Ντεμπουσί σούταρε αλλά ο Πιάτοφ μπλόκαρε.
Στο 17ο λεπτό, ακυρώθηκε, σωστά, γκολ του Μενέζ, ο οποίος ήταν οφσάιντ.
Στο 28ο λεπτό, ο Ριμπερί έδωσε στο Μενέζ, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.
Στο 29ο λεπτό, ο Ριμπερί έκανε το γύρισμα, ο Μενέζ σούταρε δυνατά, αλλά ο Πιάτοφ έσωσε την Ουκρανία.
Στο 34ο λεπτό, ο Σεφτσένκο κατέβασε την μπάλα με το στήθος, αλλά από πλάγια θέση δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γιορίς.
Στο 39ο λεπτό, ο Μεξές έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Νασρί, αλλά ο Πιάτοφ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο, η Γαλλία μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει προκειμένου να κερδίσει το παιχνίδι. Και τα κατάφερε 2 φορές στα πρώτα 11 λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Στην συνέχεια, η Ουκρανία προσπάθησε να ξαναμπεί το σκορ, αλλά οι Τρικολόρ απαλλαγμένοι από το άγχος για το αποτέλεσμα δημιουργούσαν πιο εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πιάτοφ. Μετά το 70ο λεπτό του αγώνα, η Γαλλία έκανε συντήρηση δυνάμεων ενώ και η Ουκρανία δεν είχε τα ψυχολογικά αποθέματα για να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί φάση στο παιχνίδι.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 48ο λεπτό, ο Μενέζ βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε αλλά ο Πιάτοφ έσωσε την Ουκρανία.
Στο 49ο λεπτό, ο Σεφτσένκο σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 53ο λεπτό, συνεργασία των Ριμπερί, Μπενζεμά και Μενέζ με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και να ανοίγει το σκορ για την Γαλλία.
Στο 56ο λεπτό, ο Μπενζεμά πέρασε στον Καμπάιγ και αυτός κέρδισε τους Γκούσεφ και Πιάτοφ για να κάνει το 2-0 για την ομάδα του Μπλαν.
Στο 65ο λεπτό, ο Καμπάιγ σούταρε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι της Ουκρανίας.

Η Γαλλία βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο και φρόντισε και έδειξε την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Η ομάδα του Μπλαν ήξερε ότι αν δεν κέρδιζε το έργο της για πρόκριση στους 8 του Euro 2012 θα γινόταν πολύ δύσκολο. Η Ουκρανία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της Γαλλίας και πλέον θα παίξει την πρόκριση της στους 8 του Euro 2012 στο παιχνίδι με την Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...