Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Ισπανία στον τελικό του Euro 2012




Η Ισπανία θα έχει την ευκαιρία να γίνει η 1η ομάδα που κατακτάει 2 συνεχόμενα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά την πρόκριση της στον τελικό του Euro 2012. Η Ισπανία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ. Μοιραίος για την Πορτογαλία ήταν ο Μπρούνο Άλβες, ο οποίος αστόχησε στο 4ο πέναλτι για την Πορτογαλία. Ισπανία και Πορτογαλία αποδείχθηκαν πολύ διαβασμένες με αποτέλεσμα η κάθε ομάδα να περιορίσει τα ατού της αντίπαλης ομάδας. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να κάνει το γνωστό παιχνίδι της. Αντίθετα, η Πορτογαλία επεδίωξε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις, προκειμένου να απειλήσει την εστία του Κασίγιας. Τελικά, οι 2 ομάδες οδηγήθηκαν σε ένα στείρο 0-0, αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αφού καμία από τις ομάδες δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της.

Στο 1ο ημίχρονο, η Πορτογαλία μπήκε πιο επιθετικά από την Ισπανία και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Φούριας Ρόχας. Η Ισπανία ισορρόπησε το παιχνίδι στην συνέχεια, αλλά καμία από τις 2 ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 0-0, αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο με βάση τις φάσεις που δημιούργησαν αλλά και την εικόνα των 2 ομάδων.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 9ο λεπτό, ο Αρμπελόα θα σουτάρει δυνατά αλλά η μπάλα θα περάσει, μόλις, άουτ.
Στο 29ο λεπτό, ο Ινιέστα θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Πατρίτσιο.
Στο 31ο λεπτό, ο Κριστιάνο θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Κασίγιας.

Στο 2ο ημίχρονο, η Ισπανία πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Με την είσοδο του Φάμπρεγκας, η Ισπανία είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Πατρίτσιο. Αντίθετα, η Πορτογαλία άφησε χώρο στην Ισπανία και προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ εκμεταλλευόμενη τις αντεπιθέσεις της.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 58ο λεπτό, ο Αλμέιδα θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 67ο λεπτό, ο Τσάβι θα σουτάρει δυνατά αλλά ο Πατρίτσιο θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 73ο λεπτό, φάουλ του Ρονάλντο, αλλά ο Κασίγιας δεν ανησύχησε.
Στο 84ο λεπτό, νέο φάουλ του Ρονάλντο αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 90ο λεπτό, αντεπίθεση της Πορτογαλίας, αλλά το σουτ του Ρονάλντο είναι άστοχο.

Στην παράταση, και οι 2 ομάδες ήταν επιφυλακτικές και κουρασμένες. Έτσι, προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στην εστία τους, χωρίς να έχουν διάθεση να ρισκάρουν πολύ. Πάντως, προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, η Ισπανία έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα με τον Ινιέστα. Στο 2ο ημίχρονο της παράτασης κύλησε στον ίδιο ρυθμό με την Ισπανία να έχει την κατοχή της μπάλας και η Πορτογαλία να ψάχνει την καλή αντεπίθεση. Τελικά, καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει και οι 2 ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι φάσεις της παράτασης:

Στο 104ο λεπτό, ωραία ενέργεια του Τζόρντι Άλμπα, πλασέ του Ινιέστα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Πατρίτσιο θα αποκρούσει.
Στο 105ο λεπτό, φάουλ του Ράμος και η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
Στο 111ο λεπτό, ο Νάβας θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πατρίτσιο θα σώσει για άλλη μια φορά την Πορτογαλία.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αλόνσο: Απέκρουσε ο Πατρίτσιο
Μουτίνιο: Απέκρουσε ο Κασίγιας
Ινιέστα: 1-0
Πέπε: 1-1
Πικέ: 2-1
Νάνι: 2-2
Ράμος: 3-2
Μπρούνο Άλβες: Δοκάρι
Φάμπρεγκας: 4-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...