Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τέλος καλό, όλα καλά για την Ιταλία



Τέλος καλό, όλα καλά για την Ιταλία, η οποία κέρδισε με 2-0 την Ιρλανδία. Με την νίκη αυτή και σε συνδυασμό με την ήττα της Κροατίας από την Ισπανία, η Ιταλία κατέκτησε την 2η θέση στον 3ο όμιλο του Euro 2012. Η Ιταλία ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού από την αρχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ιρλανδίας. Δέκα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιταλία μπήκε, πάλι, πιο δυνατά από την Ιρλανδία, αλλά στο τελευταίο ημίωρο άρχισαν να ρίχνουν τον ρυθμό τους. Η Ιρλανδία βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει, αλλά τελικά αυτή που κατάφερε να σκοράρει εκ νέου ήταν η Ιταλία. Έτσι, η Σκούαντρα Ατζούρα προκρίθηκε στους 8 του Euro 2012.

Στο 1ο ημίχρονο, η Ιταλία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, αφού κυνηγούσε την νίκη και μόνο την νίκη. Η Ιταλία προσπαθούσε να πιέσει αλλά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γκίβεν. Η Ιρλανδία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και οι παίκτες της προσπαθούσαν, μόνο, να βγάλουν κάποια αντεπίθεση, χωρίς επιτυχία. Μετά το ημίωρο, όμως, η Ιταλία ανέβασε τον ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 1-0. Η λήξη του 1ου ημιχρόνου έβρισκε την Ιταλία να είναι στην κορυφή του 3ου ομίλου.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 2ο λεπτό, ο Ντε Ρόσι σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 24ο λεπτό, αντεπίθεση της Ιρλανδίας αλλά ο Ντόιλ καθυστερεί, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι Ιταλοί αμυντικοί.
Στο 30ο λεπτό, ο Μπαλζαρέτι κάνει το γύρισμα, ο Ντι Νατάλε σουτάρει αλλά η μπάλα θα κοντράρει στον Λέτζερ.
Στο 35ο λεπτό, ο Κασάνο θα πιάσει την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Πίρλο και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του Γκίβεν.

Στο 2ο ημίχρονο, η Ιταλία μπήκε ακόμα πιο δυνατά, προκειμένου να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι της με την Ιρλανδία. Η Ιρλανδία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στα πρώτα 25 λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Μετά το 70ο λεπτό, η ομάδα του Τραπατόνι ανέβασε ρυθμούς προσπαθώντας να κερδίσει τους πρώτους βαθμούς της στο Euro 2012. Τελικά, η Ιταλία κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα της λίγο πριν την λήξη του αγώνα και να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση στους 8 του Euro 2012.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 47ο λεπτό, ο Ντι Νατάλε θα σουτάρει άουτ.
Στο 48ο λεπτό, ο Κασάνο θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα βρει στον Νταν.
Στο 51ο λεπτό, ο Ντε Ρόσι θα κάνει το σουτ, αλλά ο Γκίβεν δεν θα ανησυχήσει.
Στο 55ο λεπτό, συνεργασία των Πίρλο, Κασάνο και Ντι Νατάλε, με τον τελευταίο να πλασάρει αλλά ο Γκίβεν θα σώσει την Ιρλανδία.
Στο 59ο λεπτό, ο Άντριους θα σουτάρει αλλά ο Μπουφόν θα μπλοκάρει εύκολα.
Στο 79ο λεπτό, ο Άντριους θα σουτάρει, αλλά ο Μπουφόν θα κάνει μεγάλη επέμβαση και θα κρατήσει το μηδέν για την Ιταλία.
Στο 88ο λεπτό, ο Άντριους της Ιρλανδίας θα αποβληθεί.
Στο 90ο λεπτό, ο Νταν θα κάνει το χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά το πέναλτι δεν θα δοθεί.
Στο 90ο λεπτό, ο Μπαλοτέλι θα κάνει γυριστό σουτ ύστερα από κόρνερ και θα γράψει το 2-0 για την Ιταλία.

H Ιταλία λαχτάρησε αλλά τελικά πήρε την νίκη που χρειαζόταν. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα της Ισπανίας με την Κροατία έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Πραντέλι. Έτσι, η Ιταλία, χωρίς άγχος, θα περιμένει την 1η ομάδα του 4ου ομίλου στον προημιτελικό της Κυριακής. Αντίθετα, η Ιρλανδία αποχαιρέτησε το Euro χωρίς βαθμό και έχοντας δεχθεί 9 γκολ σε 3 παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...