Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πάρτι πρόκρισης με Ρονάλντο έκανε η Πορτογαλία



Σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια του Euro 2012, η Πορτογαλία κέρδισε με 2-1 την Ολλανδία και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο όμιλο του Euro 2012. Η Ολλανδία καιγόταν για την νίκη με 2 γκολ διαφορά και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, δείχνοντας ότι είναι ικανή να κάνει την ανατροπή. Στην συνέχεια, όμως, η Πορτογαλία ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 2ο ημίχρονο, η Ολλανδία προσπαθούσε να πάρει το προβάδισμα ξανά, αλλά ο Ρονάλντο και η παρέα του ήταν σε μεγάλα κέφια. Όχι μόνο, έκαναν το 2-1, αλλά κάθε αντεπίθεση τους μύριζε γκολ. Έτσι, η Πορτογαλία πήρε την σημαντική νίκη που την οδήγησε στους 8 του Euro 2012.

H Ολλανδία μπήκε φουριόζα στον αγώνα. Προηγήθηκε πολύ νωρίς στο 12ο λεπτό και έδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη της βραδιάς. Το γκολ αυτό, όμως, αφύπνισε την ομάδα του Μπέντο που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι ευκαιρίες διαδεχόντουσαν η μία την άλλη για την Πορτογαλία και η Ολλανδία κρατούσε το προβάδισμα χάρη στον εκπληκτικό Στεκέλενμπουργκ. Τελικά, ο Ρονάλντο ισοφάρισε για την Πορτογαλία στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην συνέχεια, η Πορτογαλία συνέχισε στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό, αλλά το ημίχρονο έληξε με 1-1.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 4ο λεπτό, ο Σνάιντερ κάνει το βολέ και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 11ο λεπτό, ο Φαν Ντερ Φάαρτ σουτάρει έξω από την περιοχή και ανοίγει το σκορ για την Ολλανδία.
Στο 16ο λεπτό, ο Ρονάλντο έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ.
Στο 17ο λεπτό, ο Πόστιγκα εκμεταλλεύθηκε λάθος του Φαν Ντερ Βιλ, βγήκε μόνος του απέναντι στον Στεκέλενμπουργκ, αλλά ο Ολλανδός τερματοφύλακας έσωσε την Ολλανδία.
Στο 22ο λεπτό, ο Ντε Γιόνγκ κάνει την ευκαιρία αλλά η μπάλα περνάει αόυτ.
Στο 23ο λεπτό, ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Στεκέλνμπουργκ απέκρουσε.
Στο 28ο λεπτό, ο Περέιρα έβγαλε τον Ρονάλντο απέναντι στο Στεκέλενμπουργκ και ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο 31ο λεπτό, ο Νάνι σουτάρει αλλά η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 33ο λεπτό, ο Ρονάλντο σουτάρει αλλά ο Στεκέλνμπουργκ αποκρούει για άλλη μια φορά.
Στο 34ο λεπτό, κεφαλιά του Ρονάλντο και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 38ο λεπτό, φάουλ του Μεϊρέλες και η μπάλα περνάει άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο, όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ολλανδίας, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη, αφού εκμεταλλευόταν τους κενούς χώρους που άφηναν οι Οράνιε με αποτέλεσμα όλες οι αντεπιθέσεις της Πορτογαλίας να μυρίζουν γκολ. Τελικά, ο Ρονάλντο κατάφερε όχι μόνο να πετύχει το 2ο προσωπικό του γκολ, αλλά και να έχει και το 2ο δοκάρι του στο παιχνίδι με την Ολλανδία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η Ολλανδία είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά και η Πορτογαλία θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι με μεγαλύτερη άνεση.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 49ο λεπτό, ο Μουτίνιο θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 53ο λεπτό, κεφαλιά του Φλάαρ και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 60ο λεπτό, ο Ποστίγκα σκοράρει αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά, αφού ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν οφσάιντ.
Στο 66ο λεπτό, πλασέ του Κοεντράο και ο Στεκέλενμπουργκ αποκρούει.
Στο 72ο λεπτό, ο Ρονάλντο δίνει έτοιμο γκολ στον Νάνι, αλλά ο Στεκέλνμπουργκ σώζει, πάλι, την Ολλανδία.
Στο 74ο λεπτό, εξαιρετική αντεπίθεση για την Πορτογαλία, με τον Νάνι να δίνει στον Ρονάλντο ο οποίος με εξαιρετικό τρόπο θα γράψει το 2-1 για την Πορτογαλία.
Στο 80ο λεπτό, κεφαλιές του Άλβες και του Ολιβέιρα, αλλά ο Στεκέλνμπουργκ θα κρατήσει το 2-1.
Στο 82ο λεπτό, ο Φαν ντερ Φάαρτ θα σουτάρει και η μπάλα θα βρει στο δοκάρι της Πορτογαλίας.
Στο 86ο λεπτό, ο Χούντελαρ σουτάρει αλλά η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 88ο λεπτό, ο Φαν Πέρσι θα σουτάρει αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 90ο λεπτό, ο Ρονάλντο θα σουτάρει έξω από την περιοχή και η μπάλα θα βρει στο δοκάρι του Στεκέλνμπουργκ.

Η Πορτογαλία έκανε εκπληκτική εμφάνιση και πήρε δίκαια την πρόκριση στους 8 του Euro 2012. Εκεί, θα βρεθεί αντίπαλη της Τσεχίας και έχει όλα τα φόντα να βρεθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από την πλευρά της, η Ολλανδία ήταν μία από τις απογοητεύσεις του φετινού Euro. Με αργή άμυνα και τους παίκτες σταρ της ομάδας να έχουν στο μυαλό τους περισσότερο την ατομική διάκριση και όχι την ομαδική, δεν θα μπορούσε να είχε καταφέρει κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...