Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Ρονάλντο έχει κέφια, η Πορτογαλία πάει για κούπα



Στον 1ο προημιτελικό του Euro 2012, αναμετρήθηκαν η Τσεχία και η Πορτογαλία. Η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση, κερδίζοντας με 1-0 την Τσεχία. Η Πορτογαλία δίκαια πήρε την πρόκριση, αφού ήταν καλύτερη από την Τσεχία, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο. Έτσι, θα περιμένει την νικήτρια του ζευγαριού Ισπανία – Γαλλία, στον ημιτελικό της Τετάρτης. Από την πλευρά της, η Τσεχία αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να απειλήσει την Πορτογαλία. Προσπάθησε να οδηγήσει το παιχνίδι στο 0-0, αλλά χωρίς επιτυχία.

Στο 1ο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν κακό. Τσεχία και Πορτογαλία ήταν αγχωμένες με αποτέλεσμα να κάνουν πολύ εύκολα το λάθος. Η Τσεχία κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό που την βόλευε, με αποτέλεσμα να απειλείται από την Πορτογαλία. Αντίθετα, οι Ίβηρες προσπαθούσαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα και τα κατάφεραν μετά το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Χαρακτηριστικό του κακού παιχνιδιού είναι ότι η μοναδική καλή φάση του προημιτελικού έγινε στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, με το δοκάρι του Ρονάλντο.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 18ο λεπτό, ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα αλλά ο Μπάρος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
Στο 33ο λεπτό, ο Ρονάλντο έκανε το ψαλίδι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 45ο λεπτό, ο Ρονάλντο κάνει εκπληκτική ενέργεια, αλλά το σουτ του θα σταματήσει στο δοκάρι του Τσεχ.

Στο 2ο ημίχρονο, η Πορτογαλία μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι και πίεσε από το πρώτο λεπτό της επανάληψης. Οι Ίβηρες ήταν πολύ καλύτεροι και δημιούργησαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Από την πλευρά της, η Τσεχία περιορίσθηκε σε παθητικό ρόλο στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Μετά το 60ο λεπτό, η Τσεχία κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα της Πορτογαλίας, αλλά η ίδια αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Πατρίτσιο. Τελικά η πίεση της Πορτογαλίας απέδωσε καρπούς στο 79ο λεπτό του παιχνιδιού, χάρη σε κεφαλιά του Ρονάλντο. Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της Πορτογαλίας ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά το γκολ η Τσεχία δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου την Πορτογαλία, η οποία κρατούσε με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα κοντά στην περιοχή του Τσεχ.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:
Στο 46ο λεπτό, ο Αλμέιδα έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 49ο λεπτό, φάουλ του Ρονάλντο ο οποίος σημαδεύει για 2η φορά το δοκάρι του Τσεχ.
Στο 54ο λεπτό, νέο σουτ του Ρονάλντο και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 58ο λεπτό, ο Νάνι θα κάνει το σουτ, αλλά ο Τσεχ θα κρατήσει το μηδέν για την Τσεχία.
Στο 59ο λεπτό, ο Αλμέιδα θα σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο σκόρερ ήταν οφσάιντ και το γκολ θα ακυρωθεί.
Στο 63ο λεπτό, ο Μουτίνο θα κάνει το σουτ, αλλά ο Τσεχ θα αποκρούσει.
Στο 72ο λεπτό, ο Μεϊρέλες θα σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 75ο λεπτό, ο Νάνι θα βρεθεί σε πολύ καλή θέση, αλλά η μπάλα θα κοντράρει και θα καταλήξει σε κόρνερ.
Στο 79ο λεπτό, σέντρα του Μουτίνιο, καρφωτή κεφάλια του Ρονάλντο και η Πορτογαλία θα ανοίξει το σκορ.
Στο 83ο λεπτό, ο Περέιρα θα κάνει το σουτ, αλλά ο Τσεχ θα αποκρούσει παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλή ορατότητα.

Η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πήρε αυτό που της άξιζε, την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2012. Καθοδηγούμενη από έναν καταπληκτικό Ρονάλντο, η Πορτογαλία δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα στο φετινό Euro 2012. Για ένα ακόμα παιχνίδι, η Πορτογαλία έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει την επιθετική της ευστοχία. Από την πλευρά της, η Τσεχία πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την πορεία της, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Euro 2012, ενώ δεν το περίμεναν πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...