Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημα της η Ελλάδα



Ελλάδα και Τσεχία άνοιξαν την αυλαία στην 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου για το Euro 2012. Για ένα ακόμα παιχνίδι, η Ελλάδα μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι και πληρώνοντας τα λάθη της βρέθηκε να χάνει με 2-0, μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην συνέχεια, η Ελλάδα δεν κατάφερε να αντιδράσει, παρά το γεγονός ότι μείωσε στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Η Ελληνική ομάδα αγωνίστηκε ανορθόδοξα αφού οι Έλληνες ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να επιτεθούν, μόνο, με ψηλές μπαλιές και σέντρες. Έντονα τα παραπόνα της Ελληνικής ομάδας για την διαιτησία, αφού της ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ στην λήξη του 1ου ημιχρόνου.

Τραγικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Ελλάδα απέναντι στην Τσεχία, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0, πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Για ένα ακόμα παιχνίδι μετά από αυτό με την Πολωνία, η Ελλάδα μπήκε νωχελικά και πλήρωσε τα λάθη της στο ξεκίνημα του αγώνα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Τσεχία κατέβασε τον ρυθμό της, ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να βρει την ηρεμία της. Μετά το ημίωρο, η Ελλάδα ισορρόπησε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Τσεχ. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει λίγο πριν το ημίχρονο, αν δεν της ακυρωνόταν το κανονικό γκολ του Φωτάκη.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 3ο λεπτό, ο Τοροσίδης έκανε το λάθος, ο Χούμπτσμαν έκανε την μπαλιά και ο Γίρασεκ με πλασέ έκανε το 1-0 για την Τσεχία.
Στο 6ο λεπτό, ο Σελασιέ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, τραγικό λάθος του Χαλκιά και ο Πίλαρ έκανε το 2-0.
Στο 41ο λεπτό, ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα και ο Φωτάκης σκόραρε. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το γκολ πάντως, ήταν κανονικότατο.

Στο 2ο ημίχρονο, η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το σκορ γρήγορα. Στην συνέχεια, προσπάθησε να πιέσει αλλά οι επιλογές των Ελλήνων παικτών ήταν κακές, αφού τις περισσότερες φορές προσπαθούσαν να επιτεθούν, μόνο, με ψηλές μπαλιές. Η Τσεχία προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τους κενούς χώρους, χωρίς, όμως, επιτυχία. Έτσι, το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς σοβαρές φάσεις.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 46ο λεπτό, σουτ του Σελασιέ, η μπάλα έφτασε στον Μπάρος αλλά ο Τοροσίδης πρόλαβε τον Τσέχο επιθετικό.
Στο 53ο λεπτό, ο Σαμαράς έκανε την μπαλιά για τον Γκέκα, ο Τσεχ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γκέκας στο κενό τέρμα έκανε το 2-1.

Η Τσεχία πήρε την νίκη που της δίνει προβάδισμα για τους 8 του Euro 2012, χωρίς, όμως να εντυπωσιάσει. Αντίθετα, το έργο της Ελλάδας έγινε εξαιρετικά δύσκολο και μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα πάρει την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...