Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

H Αγγλία πήρε την νίκη και την πρωτιά στον 4ο όμιλο



Ουκρανία και Αγγλία μονομαχούσαν με έπαθλο ένα εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες του Euro 2012. Η Ουκρανία ήθελε, μόνο, την νίκη, ενώ η Αγγλία βολευόταν και με ισοπαλία. Και με την βοήθεια της έδρας, η Ουκρανία πίεσε από την αρχή του αγώνα, αλλά έλειπε ο παίκτης που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ. Από την πλευρά της, η Αγγλία προτίμησε να αγωνιστεί με παρόμοια τακτική με αυτή που ακολούθησε στο παιχνίδι με την Γαλλία, ρίχνοντας όλη την προσοχή της στην άμυνα της. Και αφού η Αγγλία την γλύτωσε στο 1ο ημίχρονο, η τύχη την βοήθησε ακόμα πιο σημαντικά στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου, αφού κατάφερε να σκοράρει εκμεταλλευόμενη το λάθος του Πιάτοφ. Στην συνέχεια, η Ουκρανία δημιούργησε ευκαιρίες αλλά η απουσία του Σεφτσένκο ήταν εμφανής.

Στο 1ο ημίχρονο, η Ουκρανία μπήκε πολύ δυνατά και αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα για την νίκη που θα την έστελνε στους 8 του Euro 2012. Η πίεση της Ουκρανίας ήταν ασφυκτική, αλλά η ομάδα του Ολέγκ Μπλαχίν δεν μπορούσε να κάνει τις μεγάλες ευκαιρίες και λόγω της απουσίας του αρχηγού της, του Αντρέι Σεφτσένκο. Από την πλευρά της, η Αγγλία έπαιξε το γνώριμο παιχνίδι της, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα της αφού προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν στην εστία της και επιθετικά προσπάθησε να απειλήσει, μόνο, με κάποιες αντεπιθέσεις . Χαρακτηριστικό είναι ότι η Αγγλία κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, μόνο.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 7ο λεπτό, ο Χαρμάς θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 12ο λεπτό, ο Ντέβιτς θα σουτάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει σε σώματα Άγγλων αμυντικών.
Στο 18ο λεπτό, ο Κονοπλιάνκα θα κάνει ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ του θα βρει στον Λέσκοτ.
Στο 22ο λεπτό, κεραυνός του Γκούσεφ και η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 28ο λεπτό, ο Γιάνγκ θα σεντράρει αλλά η κεφαλιά του Ρούνεϊ θα περάσει άουτ.
Στο 30ο λεπτό, ο Γιαρμολένκο θα σουτάρει αλλά ο Χαρτ θα σώσει την Αγγλία.

Στο 2ο ημίχρονο, η Αγγλία είχε την τύχη να ανοίξει το σκορ, ύστερα από τραγικό λάθος του Πιάτοφ. Το γκολ αυτό μπήκε κόντρα στην ροή του αγώνα, αφού η Αγγλία είχε αγωνιστεί σε παθητικό ρόλο. Αντίθετα, η Ουκρανία τα έπαιξε όλα για όλα, δημιούργησε ευκαιρίες ενώ έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την διαιτησία, η οποία δεν της μέτρησε καθαρό γκολ στο 61ο λεπτό. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα οι Ουκρανοί, η ομάδα του Μπλαχίν προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, χωρίς όμως, να καταφέρει να αποφύγει την ήττα.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 48ο λεπτό , ο Τζέραρντ θα κάνει την σέντρα, ο Πιάτοφ θα χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ρούνεϊ θα ανοίξει το σκορ για την Αγγλία.
Στο 52ο λεπτό, ο Γκούσεφ θα κάνει την σέντρα σουτ, αλλά ο Χαρτ θα αποκρούσει.
Στο 54ο λεπτό, ο Ρούνεϊ θα βγάλει αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Μίλνερ θα σουτάρει άουτ.
Στο 60ο λεπτό, ο Μιλέφσκι θα κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
Στο 61ο λεπτό, ο Ντέβιτς θα πλασάρει, η μπάλα θα χτυπήσει στον Χαρτ και ο Τέρι θα απομακρύνει την μπάλα, η οποία όμως είχε περάσει την γραμμή της Αγγλίας. Γκολ για την Ουκρανία, το οποίο δεν μέτρησε.
Στο 68ο λεπτό, ο Γιάνγκ θα κάνει την σέντρα, ο Κόουλ θα πιάσει το σουτ αλλά ο Πιάτοφ θα σώσει την Ουκρανία.
Στο 73ο λεπτό, ο Κονοπλιάνκα σούταρε, ο Χαρτ απέκρουσε και ο Λέσκοτ απομάκρυνε πριν τον Μιλέφσκι.
Στο 75ο λεπτό, ο Ρούνεϊ θα κάνει την κεφαλιά και ο Πιάτοφ θα μπλοκάρει.
Στο 91ο λεπτό, ωραίο σουτ του Γιαρμολένκο αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Η Αγγλία έδειξε χαρακτήρα και πήρε την νίκη, με την οποία εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον 4ο όμιλο του Euro 2012. Η Αγγλία για άλλη μια φορά πρόσεξε πολύ την άμυνα της και κατάφερε να εκμεταλλευθεί κάποια από τις λίγες ευκαιρίες της. Έτσι, στον προημιτελικό της Κυριακής θα βρεθεί αντίπαλη της Ιταλίας. Πολλοί υποστήριζαν ότι η Ουκρανία θα είχε πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα. Στο κρίσιμο παιχνίδι της, η Ουκρανία προδόθηκε από το λάθος του τερματοφύλακα της αλλά και την αστοχία των ποδοσφαιριστών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...