Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Γαλλία – Αγγλία, Δευτέρα 19:00



Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής στην φάση των ομίλων του Euro 2012 είναι αυτό που θα γίνει στο Ντόνετσκ ανάμεσα στην Γαλλία και την Αγγλία. Οι 2 ομάδες είχαν συναντηθεί και στην 1η αγωνιστική του Euro 2004, με την Γαλλία να πετυχαίνει 2 γκολ στις καθυστερήσεις και να κερδίζει με 2-1 την Αγγλία.

Η Γαλλία θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών καθώς η πορεία της στο Euro 2008 και στο Μουντιάλ του 2010 ήταν απογοητευτική. Στο Euro 2008, η Γαλλία είχε αποκλειστεί από την φάση των ομίλων, έχοντας 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Στα προκριματικά του Euro 2012, η Γαλλία ξεκίνησε με ήττα από την Λιθουανία αλλά στην συνέχεια παρέμεινε αήττητη για 9 σερί παιχνίδια και εξασφάλισε την 1η θέση στον όμιλο της. Δυνατό όπλο της Γαλλίας ήταν η άμυνα της, καθώς δέχθηκε 4 γκολ στην προκριματική φάση του Euro 2012. Αντίθετα, η Γαλλία δεν σκόραρε με ευκολία, αφού κατάφερε να πετύχει, μόλις, 15 γκολ στους αγώνες της για τα προκριματικά του Euro 2012. Η Γαλλία δεν έχει χάσει ποτέ από την Αγγλία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εκτός αποστολής της Γαλλίας έμειναν οι τραυματίες Σανιά, Καμπούλ, Αμπιντάλ και Ρεμί. Πιθανότατα, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί και ο Εμβιλά, ο οποίος είναι τραυματίας.

Η Αγγλία είναι η ομάδα που έχει λάβει μέρος τις περισσότερες φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, χωρίς, όμως, να έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο Euro. Η Αγγλία θέλει να κάνει μια καλή πορεία καθώς στην διοργάνωση του 2008 δεν είχε λάβει μέρος. Πάντως, στα προκριματικά του Euro 2012, κατάφερε να πάρει την πρόκριση αήττητη, έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Απέναντι στην Αγγλία έχει καλή παράδοση, έχοντας 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. Οι 2 νίκες της Αγγλίας σε επίσημα παιχνίδια σημειώθηκαν σε παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 και του 1982. Η Αγγλία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην 1η αγωνιστική των ομίλων Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Χότζον απέκλεισε από την αποστολή της Αγγλίας του τραυματίες Μπάρι, Λάμπαρντ, Ράντι, Γουϊλσάιρ, Φέρντιναντ και Μπεντ. Τιμωρημένος είναι ο Ρούνεϊ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εναρκτήριο παιχνίδι της Αγγλίας στο Euro 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...