Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Κροατία κέρδισε με 3-1 την Ιρλανδία



Σημαντική νίκη πέτυχε η Κροατία η οποία κέρδισε με 3-1 την Ιρλανδία για τον 3ο όμιλο του Euro 2012. Με την νίκη αυτή η ομάδα του Μπίλιτς έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Η Κροατία ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια την Ιρλανδία, η οποία δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

Γρήγορο ρυθμό είχε το παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο με τις 2 ομάδες να προσπαθούν αλλά να κάνουν πολύ εύκολα το λάθος στην μεσαία γραμμή. Πάντως, και οι 2 ομάδες είχαν πολύ πάθος για την νίκη που θα τους έδινε ελπίδες πρόκρισης από τον 3ο όμιλο του Euro 2012. Η Κροατία φάνηκε ότι ήταν πιο ποιοτική ομάδα και κυκλοφορούσε πιο εύκολα την μπάλα, ενώ η Ιρλανδία προσπαθούσε να απειλήσει με ψηλές μπαλιές και στημένες φάσεις. Η Κροατία αιφνιδίασε την Ιρλανδία και προηγήθηκε, μόλις, στο 3ο λεπτό. Η Ιρλανδία, όμως, ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του γκολ, ισορρόπησε το παιχνίδι και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα. Μετά την ισοφάριση της Ιρλανδίας, η Κροατία ανέβασε τον ρυθμό της και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί λίγο πριν το ημίχρονο.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 3ο λεπτό, ο Σρνα σέντραρε και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ανοίγει το σκορ για την Κροατία.

Στο 19ο λεπτό, φάουλ του Άντριους και ο Λέντζερ με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 22ο λεπτό, ο Πέρισιτς σούταρε, αλλά ο Γκίβεν απέκρουσε.

Στο 33ο λεπτό, ωραίο μονοκόμματο σουτ του Μόντριτς έξω από την περιοχή, αλλά ο Γκίβεν είναι στην σωστή θέση.

Στο 36ο λεπτό, νέο σουτ του Πέρισιτς, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 45ο λεπτό, ο Μόντριτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στους Ιρλανδούς αμυντικούς και κατέληξε στον Γέλαβιτς, ο οποίος έκανε το 2-1. Πάντως, στο σουτ του Μόντριτς, ο Γέλαβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 2ο ημίχρονο, η Κροατία ευτύχησε να κάνει τα τέρματα της τρία στην πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε. Το γκολ αυτό οδήγησε τους Κροάτες να προσπαθούν να κρατήσουν το σκορ κάνοντας και οικονομία δυνάμεων για την συνέχεια. Η Ιρλανδία προσπάθησε με σέντρες και ψηλές μπαλιές να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 49ο λεπτό, ο Μάντζουκιτς πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του γκολ και κάνει το 3-1 για την Κροατία. Σέντρα του Πέρισιτς, κεφαλιά του Μάντζουκιτς, η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι, στο κεφάλι του Γκίβεν και καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 63ο λεπτό, η Ιρλανδία ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκίλντεφελντ στο Κιν, αλλά ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 77ο λεπτό ο Ράκιτιτς σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 80ο λεπτό, κεφαλιά του Άντριους και ο Πλετίκοσα μπλοκάρει.
Στο 91ο λεπτό, νέα κεφαλιά του Άντριους και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Κροατία ήταν το φαβορί και φρόντισε να το δείξει από την αρχή του παιχνιδιού. Κατάφερε να σκοράρει σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης και να πάρει το προβάδισμα για πρόκριση στους 8 του Euro 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...