Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΥΓΜΑΧΙΑ


Ετοιμάζονται να κάνουν τα εγκαίνια του κλειστού στο Φαληράκι για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων πυγμαχίας


Το ξεκίνημα που έγινε πριν δύο χρόνια στο χώρο της πυγμαχίας από τον Σταυρό Καλυθιών με την επωνυμία «Rhodes Boxing Academy» απέφερε καρπούς μετά από σκληρή και μεθοδική δουλειά που έγινε από τους προπονητές, την διοίκηση και τους αθλητές μικρούς και μεγάλους. Η επιτυχημένη ανοδική πορεία του Σταυρού αποτελεί επιτυχία όχι μόνο για το σωματείο αλλά και για την πυγμαχία της Ρόδου, αφού κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας στην Ελλάδα.

Ο Σταυρός έχασε την πρώτη θέση καθώς μάζεψε 68 βαθμούς ενώ η Παναχαϊκή συγκέντρωσε 75 και παράλληλα η ομάδα των Καλυθιών άφησε πίσω της σωματεία με παράδοση στην πυγμαχία όπως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ, Άρη και αρκετές άλλες ομάδες. Η χρονιά που πέρασε στέφθηκε με επιτυχία για τον Σταυρό Καλυθιών και λογικά ο πήχης για την νέα χρονιά ανεβαίνει ψηλότερα. Στόχος, εφόσον όλα κυλήσουν καλά και χωρίς προβλήματα, η πρώτη θέση στην γενική βαθμολογία και αν οι προσπάθειες των ανθρώπων του Σταυρού στηριχθούν από τους φορείς δεν είναι μακριά ο στόχος που έχει τεθεί.
Η αρχή θα γίνει από το νησί μας όπου στο νέο κλειστό του Φαληρακίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2014. Εκείνη την περίοδο θα γίνουν και τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει άψογα, από όλες τις απόψεις, για να φιλοξενήσει χωρίς ψεγάδι τους αγώνες. Η προετοιμασία των αθλητών του Σταυρού γίνεται με εντατικούς ρυθμούς και στο Πανελλήνιο θα αγωνιστούν τρία παιδιά πρωταθλητές Ελλάδας ο Αντωνάς Στάθης κατηγορία παίδων 60κιλά, Φάρρελ Αλέξανδρος στα 64 κιλά και ένας νέος αθλητής ο Ρεσβάνης Σταμάτης στην κατηγορία +91κιλά. Στόχος των πυγμάχων του Μπάμπη Στατιού και του συνεργάτη του Βασίλη Πελαρδή η καλύτερη δυνατή διάκριση στους αγώνες με την ενίσχυση των Ροδίων φιλάθλων.

Προετοιμασία στην Αγγλία

Σήμερα το απόγευμα αναχωρεί η αποστολή του Σταυρού Καλυθιών για την Αγγλία όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 27 Μαρτίου για την τελική φάση της προετοιμασίας των αθλητών του. Ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Στατιού παίρνει μαζί του δύο παιδιά τον Αλέξανδρο Φάρρελ και τον Στάθη Αντωνά και θα εγκατασταθούν στην πόλη του Νιούκαστλ, και κοντά στον έμπειρο Άγγλο προπονητή Φράνκ Ντινς ο οποίος είχε διατελέσει παλιά προπονητής του Μπάμπη Στατιού.
Οι νεαροί πυγμάχοι του Σταυρού θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με πιο έμπειρους πυγμάχους και μεγαλύτερους ηλικιακά ενώ δεν αποκλείεται να δώσουν και φιλικούς αγώνες ή να πάρουν μέρος σε ένα τουρνουά για να έχουν αγώνες στα χέρια τους. Τα παιδιά του Μπάμπη Στατιού, Αντωνάς και Φάρρελ, μετά τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα ξεκουραστούν και στις 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν για την Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Σόφια όπου θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Εφήβων το οποίο θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 25/4/2014.

Προπονήσεις με τον Πελαρδή

Η απουσία του Μπάμπη Στατιού στην Αγγλία δεν αλλάζει το πρόγραμμα των προπονήσεων των υπόλοιπων αθλητών του συλλόγου. Τα παιδιά θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους κάτω από τις οδηγίες του Βασίλη Πελαρδή που είναι διαπιστευμένος στην Σχολή Προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.
Η προετοιμασία των οχτώ αθλητών αφορά τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών Β΄ κατηγορίας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στην πόλη της Άρτας. Οι προπονήσεις θα είναι εντατικές ώστε οι αθλητές του Σταυρού να βρεθούν στην κατάλληλη κατάσταση τις ημέρες των αγώνων.

Επιτυχίες του Σταυρού

Μέσα από την πορεία του συλλόγου στους αγώνες ήρθαν οι παρακάτω επιτυχίες στις σε διάφορες κατηγορίες.
Π.Π Ανδρων Γ΄ κατ., 2012 – Πελαρδής Βασίλης – Πρωταθλητής Ελλάδος
Π.Π Παίδων 2012 – Αντωνάς Στάθης – Πρωταθλητής Ελλάδος
Π.Π Νέων 2012 – Αντωνάς Σταμάτης – Πρωταθλητής Ελλάδος
Π.Π Ανδρών Γ΄ κατ., 2013 – Αντωνάς Σταμάτης – Πρωταθλητής Ελλάδος
Π.Π Ανδρών Β΄ κατ., 2013 60κιλά – Αντωνάς Σταμάτης – 2ος αργυρό μετάλλιο
Π.Π Ανδρών Β΄ κατ., 2013 91 κιλά – Πελαρδής Βασίλης – 3ος χάλκινο μετάλλιο
Π.Π Παίδων 2013 – Φάρρελ Αλέξανδρος 64 κιλά- Πρωταθλητής Ελλάδος
Π.Π Παίδων 2013 – Αντωνάς Στάθης 60 κιλά – Πρωταθλητής Ελλάδος
Π.Π Ανδρών Α΄ κατ., Αντωνάς Σταμάτης 2ος αργυρό μετάλλιο
Η Ομάδα του τμήματος πυγμαχίας  του Σταυρού Καλυθιών αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον παλαίμαχο αθλητή Σταυρούλη Μιχάλη για τη βοήθεια του σε τεχνικά θέματα και τους χορηγούς στην προσπάθεια του συλλόγου.
Τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κιόττου Νικόλαο, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ και αντιδήμαρχο Σάββα Διακοσταματίου, τον περιφερειακό σύμβουλο και υπεύθυνο αθλητισμού Μιχάλη Δρακιού, τον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά και τον χωρικό αντιδήμαρχο Καλλιθέας Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου.

Του Ηλία Λοϊζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...