Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου


Η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, είναι πλέον στρατηγικός στόχος, τόσο της UEFA όσο και της FIFA. Όλο και περισσότερες εθνικές Ομοσπονδίες, αρχίζουν να κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του, δίνοντας την προσοχή που αρμόζει, στα χιλιάδες κορίτσια που αγαπούν το λαοφιλέστερο άθλημα.
Στην Ελλάδα, η Ε.Π.Ο φιλοδοξεί να στελεχώσει σε βάθος πενταετίας, όλα τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας, με σκοπό η Εθνική μας να αρχίσει να δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις.

Φυσικά, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας, είναι κατά βάση ερασιτεχνικό και βασίζεται στο μεράκι, την αγάπη και την προσωπική δουλειά ανθρώπων που, παράλληλα με τις δουλειές τους, αφιερώνουν πολύ χρόνο για να μπορέσουν να προσφέρουν στις ποδοσφαιρίστριες, όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκγύμνασης και προπόνησης.

Ο Σταυρός, έχει την τύχη να έχει στο ρόστερ του, μαθήτριες, φοιτήτριες και εργαζόμενες γυναίκες, κάποιες εκ των οποίων είναι και μητέρες. Οι θυσίες που κάνουν, ακόμη και για να μπορούν να προπονούνται μαζί -επιδεικνύοντας μάλιστα εξαιρετική σοβαρότητα- είναι πραγματικά μεγάλες.

Είναι λοιπόν εύκολα αντιληπτό, πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να λειτουργεί σωστά. Ακόμη και η ώρα διεξαγωγής των προπονήσεων, έτσι ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των αθλητριών μας, αποτελεί -σε κάθε σεζόν- μια πρόκληση.

Σε αυτά τα πλαίσια, η εθελοντική συμβολή, ανθρώπων που είναι άριστοι και εξειδικευμένοι γνώστες του αθλήματος, είναι υπερπολύτιμη. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μιχάλης Τσιλιγκίρης.

Ο Μιχάλης, έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτα "χιλιόμετρα" εμπειρίας στον χώρο του ποδοσφαίρου και όντας πέρυσι προπονητής τερματοφυλάκων στην ανδρική ομάδα της Ρόδου, θυσίασε πολλές ώρες προσωπικού χρόνου για να είναι δίπλα και στην ομάδα μας, αφιλοκερδώς, αναλαμβάνοντας την εκγύμναση των τριών τερματοφυλάκων μας. Αθόρυβα και με μόνη του απαίτηση, να μην γίνει καμιά αναφορά στο όνομα του (!) η συμβολή του στην άνοδο του Σταυρού στη Β' εθνική, ήταν σημαντική.

Έχω μάθει στη ζωή μου, πως οι καλύτερες συνεργασίες, είναι αυτές, στις οποίες μπορείς να κοιτάς τον άλλο στα μάτια και με σεβασμό και ειλικρίνεια, να καταλήγεις σε αποφάσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Σταυρός, είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, πως ο Μιχάλης Τσιλιγκίρης, ανεξαρτήτως των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, θα σταθεί αρωγός εκ νέου, στην δύσκολη προσπάθεια της ομάδας μας, να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Η εμπειρία του, το ήθος και η εξειδίκευση του, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσουν -όσο οι υποχρεώσεις του, το επιτρέψουν- τις τερματοφύλακες του Σταυρού, αλλά και το σύνολο των παικτριών και του τεχνικού επιτελείου μας.

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε τους φίλους της ομάδας, ότι οι προσπάθειες μας, σε όλα τα μέτωπα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της, ενόψει της νέας σεζόν, όχι απλά δεν έχουν σταματήσει, αλλά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο και σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάρτιση του ρόστερ (σε πλήρη συνεργασία με την προπονήτρια της ομάδας, Κιόττου Βέρας), στην σύνθεση του κατάλληλου προγράμματος προετοιμασίας για τη νέα περίοδο, σε επίπεδο ειδικού εξοπλισμού για τις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά και σε επίπεδο επαφών, με οργανισμούς που εργάζονται για την προώθηση και την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, όπως είναι η στρατηγική συνεργασία μας με την IBF, που μόλις χθες ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για το γυναικείο ποδόσφαιρο, τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Αθήνα.

Με όπλα την διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία με όλους τους φορείς που εργάζονται για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Νίκος Περπερίδης
Τεχνικός Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...