Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ονερειμένος... Ζέφυρος!

Οι ''πράσινοι''... έκρυψαν την Καλλι(θέα), παρέδωσαν μαθήματα ψυχής και άμυνας και κέρδισαν άνετα με 67-50, εξασφαλίζοντας λογικά μία θέση στην επόμενη φάση
Ομάδα να την… πιεις στο ποτήρι! Ένας ονειρεμένος Ζέφυρος, αν και αγχώθηκε λίγο στο τέλος, κέρδισε πανάξια την τραγική για τρία δεκάλεπτα Καλλιθέα με 67-50, καλύπτοντας εύκολα το -7 (68-61) με το οποίο ηττήθηκε στον α’ γύρο. Η ομάδα του Χρήστου Μπίλια στην κυριολεξία «κατάπιε» την Καλλιθέα και παίζοντας άμυνα για σεμινάρια, κέρδισε πιο εύκολα απ’ ότι ίσως θα περίμενε σήμερα το βράδυ. Οι «πράσινοι» έκαναν τον καλύτερο τους παιχνίδι για φέτος την κατάλληλη στιγμή. Με τον Φράγκο να κερδίζει όλους τους αντίπαλους ψηλούς μέσα στη ρακέτα, τους Ηλιού και Σπανουδάκη να «βομβαρδίζουν» από την περιφέρεια και τον συγκινητικό Μουκέντι να κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο παρκέ, ο Ζέφυρος μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι πρόκρισης και εκτός απροόπτου θα περάσει στη β’ φάση του πρωταθλήματος.


Καλύτερος, πιο παθιασμένος και με πιο καθαρό μυαλό έπαιξε ο Ζέφυρος στο α’ ημίχρονο… Με αιχμή του δόρατος τον Φράγκο και έχοντας βοήθειες από τους Σπανουδάκη, Μουκέντι (2/2 τρίποντα) και Ηλιού, ο Ζέφυρος έπαιξε πολύ καλή άμυνα και είχε καλές λύσεις στην επίθεση. Πάντως μέχρι και τα μέσα της πρώτης περιόδου, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό, οι δύο ομάδες είχαν άγχος και πολλές άστοχες επιλογές εξ’ ου και το «φτωχό» 4-5 στα μέσα του δεκαλέπτου. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια μέχρι και το 8’, ενώ στη συνέχεια, η ομάδα του Χρήστου Μπίλια μετέτρεψε το 8-10 σε 15-10 με σερί 7-0… Η ψαλίδα άνοιξε στο +7 (19-12) για να λήξει το α’ δεκάλεπτο με 19-13.

Στη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι ο Ηλιού χρεώθηκε με 3 φάουλ στο 12’, η διαφορά ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο που ήθελε ο Ζέφυρος (+8). Με προσπάθεια του Μητσού το σκορ έγινε 24-16, όμως η Καλλιθέα αντέδρασε άμεσα και με κορυφαίο τον Πολυχρονίου και με σερί 0-8, ισοφάρισε 24-24 (16’). Ο έμπειρος αθλητής είχε προλάβει να πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας τους, όντας ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων. Ο Ζέφυρος όμως πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την ομάδα του Κώστα Τρίτου και απάντησε με τον ίδιο τρόπο (σερί 8-0), κάνοντας το 32-24, ενώ ακριβώς στην εκπνοή με προσπάθεια του Ηλιού η ψαλίδα άνοιξε στο +9 (34-25).

Στο γ’ δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» ήταν πραγματικά συγκλονιστικοί, σε αντίθεση με την Καλλιθέα που τα περίμενε όλα από τον Άκη Πολυχρονίου, αφού βασικοί παίκτες της Καλλιθέας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Με Ηλιού, Φράγκο και Σπανουδάκη, ο Ζέφυρος ξέφυγε με 42-27 (23’) και 47-31 (26’). Η διαφορά έφτασε και το +21 (56-35 στο 29’), με τους τυπικά γηπεδούχους να χαλαρώνουν αδικαιολόγητα (0/6 βολές ο Φράγκος και ατομικές επιλογές στην επίθεση). Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύθηκαν οι παίκτες του Καλλιθέας που αφυπνίστηκαν και μείωσαν στους 11 πόντους (58-47), αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Ζέφυρος ήταν καλύτερος, βρήκε λύσεις και ξέφυγε εκ νέου 62-47 και 66-50. Με τους γηπεδούχους δεν έπαιξε ο Μήτσης και με την Καλλιθέα ο τιμωρημένος Κωστάκης… Ο Ζέφυρος σήμερα ήταν εξαιρετικός, σαφώς καλύτερος για τρία δεκάλεπτα και παίζοντας έξυπνα και παθιασμένα πήρε πανάξια τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-13, 34-25(ημ.), 56-37, 67-50

Διαιτητές: Ξανθός- Φάκαρος

ΖΕΦΥΡΟΣ (Μπίλιας): Δεληγιάννης, Χαρκιανάκης 4, Μουκέντι 6(2), Ηλιού 15(2), Δεληγιαννάκης 7, Σπανουδάκης 12(2), Κούρος, Φράγκος 18, Μητσού 5.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τρίτος): Φωτεινής 7, Πολυχρονίου 20, Παπαδημητρίου, Πότογλου, Παπανικολάου 15(3), Καντής 3, Ζώτος 2, Κουτσαργιώτης, Κουρεμπής 1, Κρασουδάκης 2.

http://www.12sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...