Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Όταν ο Ιμπραΐμοβιτς μιλάει…



Για τον 4ο όμιλο του Euro 2012, η Σουηδία έπαιξε με την Γαλλία με τους Σκανδιναβούς να πετυχαίνουν νίκη γοήτρου με σκορ 2-0. Η Σουηδία έπαιξε για το γόητρο της και έχοντας ως στόχο να κατακτήσει τους πρώτους βαθμούς της στην διοργάνωση. Αντίθετα, η Γαλλία καιγόταν για την νίκη, με την οποία θα εξασφάλιζε την πρόκριση και την πρωτιά στον 4ο όμιλο του Euro 2012. Τελικά, οι Τρικολόρ έμειναν ικανοποιημένοι αφού, τουλάχιστον, πήραν την πρόκριση στους 8 του Euro 2012.

Στο 1ο ημίχρονο, η Σουηδία αιφνιδίασε την Γαλλία και μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι. Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με την Σουηδία να δείχνει αποφασισμένη να κάνει την έκπληξη. Μετά το πρώτο ημίωρο του αγώνα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα καμία από τις 2 ομάδες να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις για την αντίπαλη εστία.

Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:

Στο 4ο λεπτό, ο Τοϊβόνεν θα κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Γιορίς θα σώσει την Γαλλία.
Στο 8ο λεπτό, ο Ριμπερί θα βρεθεί απέναντι στον Ίσακσον, αλλά ο Σουηδός τερματοφύλακας θα κρατήσει το μηδέν στην εστία του.
Στο 10ο λεπτό, ο Τοϊβόνεν θα κάνει ωραία ενέργεια αλλά το σουτ του θα βρει στο δοκάρι του Γιορίς.
Στο 18ο λεπτό, ο Μπενζεμά θα αστοχήσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Στο 35ο λεπτό, ο Μπεν Αρφά θα κάνει ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον.

Στο 2ο ημίχρονο, η Γαλλία μπήκε πιο δυνατά. Όμως, η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν η Σουηδία με ένα από τα ωραιότερα γκολ του Euro 2012, από τον Ιμπραΐμοβιτς. Το γκολ αυτό τόνωσε την ψυχολογία των Σουηδών, οι οποίοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν το παιχνίδι με τον Μέλμπεργκ. Η Γαλλία έδειξε να συνέρχεται αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ίσακσον πέρα από κάποια μακρινά σουτ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, η Γαλλία πίεσε για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Σουηδία πέτυχε και 2ο γκολ και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.

Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:

Στο 51ο λεπτό, ο Μπενζεμά σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 54ο λεπτό, ο Λάρσον θα κάνει την σέντρα και με εντυπωσιακό σουτ ο Ιμπραΐμοβιτς θα κάνει το 1-0 για την Σουηδία. Ίσως το ωραιότερο γκολ του Euro 2012, μέχρι στιγμής.
Στο 58ο λεπτό, ο Κάλστρομ θα εκτελέσει το κόρνερ, ο Μέλμπεργκ θα κάνει την προβολή, αλλά ο Γιορίς θα σώσει την Γαλλία.
Στο 64ο λεπτό, ο Νασρί σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Ίσακσον.
Στο 71ο λεπτό, ο Εμβιλά θα σουτάρει, αλλά ο Ίσακσον θα αποκρούσει.
Στο 82ο λεπτό, ο Μενέζ μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ίσακσον.
Στο 83ο λεπτό, ο Ζιρού κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει άουτ.
Στο 91ο λεπτό, αντεπίθεση της Σουηδίας και ο Λάρσον κάνει το 2-0.

Η Γαλλία καιγόταν για την νίκη, αλλά η αδιάφορη Σουηδία την πήρε. Η Γαλλία παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων αφού φάνηκε να υποτιμούν την αντίπαλο τους. Η ήττα τους ήταν δίκαιη με αποτέλεσμα στον προημιτελικό του Σαββάτου να πρέπει να ξεπεράσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανία, αν θέλουν να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το γεγονός αυτό το πλήρωσαν καθώς οι ψυχωμένοι Σουηδοί ήθελαν να φύγουν από το Euro 2012 με μία νίκη και στο τέλος τα κατάφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...