Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΑΡΗΣ -ΣΤΑΥΡΟΣ 4-0

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ. Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αλλάζει η ώρα




Ξημερώματα Κυριακής, αλλάζει η ώρα και από 3.00π.μ, πάει 4.00π.μ

Ο Νηρέας στη Β' Κατηγορία




Την άνοδο του στη Β’ Κατηγορία πανηγυρίζει ο Νηρέας, ο οποίος κέρδισε εύκολα τον Ήλιο Ιαλυσού στο Ε.Α.Κ. Ρόδου. Έτσι ο πρωταθλητής Α.Σ. Τήλος, ο δεύτερος Διγενής Κοσκινού και ο τρίτος Νηρέας παίρνουν τα εισιτήρια της ανόδου, ενώ ο τέταρτος Πολυβώτης Νισύρου θα χρειαστεί να περιμένει. Με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής έπεσε η αυλαία στον α’ όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΕΡΜΩΝ- Α.Σ. ΤΗΛΟΣ 2-5
ΗΛΙΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ- ΝΗΡΕΑΣ 0-5
ΔΑΜΑΓΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ- ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 0-4
ΑΛΘΑΙΜΕΝΗΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ- Δ.Α.Ν.Σ. ΔΩΡΙΕΥΣ 3-2

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ   ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΙΟΤΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΡΗΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ.
 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ένας κοντός Ροδίτης που έγινε… γίγαντας

Με το τέρμα που σημείωσε το Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή, όχι μόνο έδωσε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του, όχι μόνο την έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά παρέμεινε και στην πρώτη τριάδα των σκόρερ της φετινής Football League, φτάνοντας τα έντεκα γκολ. Ο Μιχάλης Μανιάς, αποτελεί δικαιολογημένα ένα από τα πιο πολύ-συζητημένα ονόματα στο πρωτάθλημα, με τις μετοχές του να εκτοξεύονται στα ύψη και τους διοικούντες τον Απόλλωνα Σμύρνης να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το λαβράκι που έπιασαν πέρυσι το καλοκαίρι, από τον ΠΑΟ Ρουφ. Το pamesports αναλύει το προφίλ του 23χρονου επιθετικού, που μεγάλωσε έχοντας σαν ινδάλματά του τον Ντέμυ Νικολαϊδη και το φαινόμενο Ρονάλντο, που ονειρεύεται να παίξει στην Εθνική Ανδρών και να γνωρίσει από κοντά τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ένας κοντός Ροδίτης που έγινε… γίγαντας

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Ρόδο, από πολύ μικρή ηλικία ο Μιχάλης κατάλαβε πως το ποδόσφαιρο θα είναι γι΄ αυτόν κάτι παραπάνω από μία ασχολία για τις ελεύθερες ώρες του. Σε ηλικία έξι ετών ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την μπάλα και φορώντας τη φανέλα του Σταυρού Καλυθίων,

έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα της περιοχής του. Η θέση που συνήθιζε να παίζει ήταν αυτή του 10αριου, αφού το ύψος του δεν τον βοηθούσε ιδιαίτερα για κάποια άλλη θέση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ερμής και ο Απόλλων Καλυφίων ήταν οι επόμενοι σταθμοί του, με τη θέση του 10αριου να μην αλλάζει. Αν και γενικά τα σωματικά του προσόντα δεν αποτελούσαν το δυνατό του χαρτί, η τρίτη τάξη του Λυκείου ήρθε ως δια μαγείας για να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Μέσα σε μία χρονιά ο 17χρονος τότε Μιχάλης, έφυγε από το γκρουπ των κοντών και με τους 20 πόντους που πήρε μέσα σε λίγους μήνες, μετατράπηκε στον γίγαντα του σχολείου του. Από εκεί που με το ζόρι έφτανε το 1,70, βρέθηκε να έχει ύψος κοντά στο 1,90 και πλέον να αποτελεί έναν από τους πιο ανεπτυγμένους παίκτες του Απόλλωνα. Όσοι τον ρωτάνε να δώσει κάποια εξήγηση για το ύψος που πήρε, αρκείται απλά στο να τους πει πως ήρθε απότομα και χωρίς να το καταλάβει.

Μάθε παιδί μου γράμματα και γίνε γυμναστής…

Σε αντίθεση με άλλους παίκτες της ηλικίας του, που είτε έχουν παρατήσει τις σχολές τους είτε δεν κατάφεραν να τελειώσουν ποτέ το λύκειο, ο Μιχάλης συνεχίζει κανονικά τις σπουδές του και εκτός απρόοπτου ετοιμάζεται σε λίγους μήνες για το πτυχίο του. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και τη γυμναστική τον έσπρωξαν στο να δηλώσει τη σχολή των ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα, στην οποία και πέρασε με μεγάλη άνεση. Τα δέκα μαθήματα που χρωστάει, είναι το τελευταίο εμπόδιο για το πολυπόθητο πτυχίο του, το οποίο θέλει σαν τρελός να πάρει αφού ξέρει πως το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα αποτελέσει παρελθόν. Μέτριος προς καλός μαθητής στο σχολείο, ήξερε από την αρχή πως θα έχει τη στήριξη των γονιών του, στην απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ο μπαμπάς Παύλος και η μαμά Τασούλα, ήταν πάντα εκεί για να τον στηρίξουν και να τον συμβουλεύσουν, αν και ο ίδιος ήταν πάντα πιο ώριμος και σοβαρός από την ηλικία του.

Η εξαιρετική χρονιά στον Απόλλωνα, το όνειρο της Εθνικής και η σκέψη του εξωτερικού

Ερχόμενος το καλοκαίρι του 2012 στον Απόλλωνα Σμύρνης, ναι μεν ήξερε ότι θα πάρει κάποιες ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο του και τις ικανότητές του, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περίμενε να γίνει πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 γκολ και να αποτελέσει βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της, στη μάχη της ανόδου. Οι άνθρωποι πάντως της Ελαφράς Ταξιαρχίας ήταν κάτι παραπάνω από σίγουροι για τον Μιχάλη, αφού με το που ενημερώθηκαν για το διαζύγιό του από τον ΠΑΟ Ρουφ, τον κάλεσαν αμέσως στα γραφεία για να υπογράψει, θέλοντας να κλείσουν πρώτοι το λαχείο που είχαν ανακαλύψει. Το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ομάδες στράφηκαν σε πολλούς νεαρούς παίκτες, είναι σύμφωνα με τον 23χρονο επιθετικό το σημείο…. κλειδί στη φετινή χρονιά που διανύουμε, αφού διαφορετικά κανείς δεν θα ήταν σίγουρος για το αν θα τους δινόταν αυτή η ευκαιρία. Το εξωτερικό είναι μία σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του, ωστόσο δεν αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό που όμως αποτελεί πρώτη σκέψη του, είναι η Εθνική ομάδα, με τον ίδιο να γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που έχει μία κλήση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο ίδιος πάντως, έχει όλη την υπομονή που χρειάζεται για να παλέψει για το όνειρο αυτό. Το μόνο που θέλει είναι να έχει την υγεία του, να συνεχίσει να σκοράρει και να γίνεται σε κάθε ματς και καλύτερος. Από κει και μετά, ότι είναι να έρθει… θα έρθει.

Η αφίσα του Ντέμυ, η γνωριμία με τον Ιμπραϊμοβιτς και το φαινόμενο

Ανήκει στη γενιά των ποδοσφαιριστών που μεγάλωσαν βλέποντας τον Ντέμυ Νικολαϊδη να μεγαλουργεί με τη φανέλα της ΑΕΚ και τον Ρονάλντο να εντυπωσιάζει όλο τον κόσμο με τις περίτεχνες ενέργειές του. Δύο τεράστιες αφίσες των παικτών αυτών, κοσμούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια το δωμάτιο του Μιχάλη, με τον ίδιο να πιστεύει πως δύσκολα θα περάσουν ξανά τέτοιοι παίκτες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ο πρώην παίκτης της Ένωσης αλλά και το φαινόμενο Ρονάλντο, μύησαν τον 23χρονο επιθετικό στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς του έδωσε έναν πολύ σοβαρό λόγο να θέλει να ταξιδέψει στη Γαλλία προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά. Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αποτελούν δύο πολύ μεγάλα σχολεία για κάθε ποδοσφαιριστή και ο επιθετικός του Απόλλωνα δεν θα μπορούσε παρά να είναι φανατικός οπαδός των δύο αυτών συλλόγων. Το γήπεδο στο οποίο θα ήθελε να αγωνιστεί έστω και για λίγα λεπτά είναι το Καμπ Νου, ενώ ιδανικός προπονητής για να τον καθοδηγεί θα ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Πείσμα που σκάει γάιδαρο και δυνατές κόρνες

Όσοι τον ξέρουν, μιλούν για ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων, που σπάνια θα χάσει την ψυχραιμία του και την υπομονή του και σχεδόν πάντα θα δείξει προθυμία για να βοηθήσει όποιον το έχει ανάγκη. Ωστόσο αν κάποιος θελήσει να τεστάρει τις αντοχές του και να δει πότε θα χάσει την υπομονή και την ηρεμία του, ας τον βάλει να οδηγήσει σε δρόμο με ασφυκτική κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση η ευγένεια πάει περίπατο και τα δυνατά κορναρίσματα έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως η πιο κακιά συνήθεια που έχει, είναι να εκνευρίζεται εύκολα στο δρόμο και να κορνάρει με επιμονή, μέχρι να κινηθεί κάποιο αυτοκίνητο. Το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη του, είναι δύο αρνητικά στοιχεία στο χαρακτήρα του που θα ήθελε να αλλάξει και να διορθώσει, ενώ αυτό που θα ήθελε να κρατήσει μέχρι να φτάσει σε μεγάλη ηλικία, είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής που ακολουθεί. Σωστή διατροφή, πολύ γυμναστική, ελάχιστο αλκοόλ και ακόμα πιο λίγες παρασπονδίες, είναι το σήμα κατατεθέν του 23χρονου επιθετικού, με τον ίδιο να θέλει να πιστεύει πως όλα αυτά θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει να παίζει μπάλα ακόμα και μετά τα 35 του χρόνια!

Η εκμετάλλευση της αδερφής Βάσιας και οι περιπέτειες με τον Ατζελίνα Τζολί

Μπορεί οι υποχρεώσεις του με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και τα μαθήματα της σχολής του, να μην του επιτρέπουν να έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, ωστόσο όσο χρόνο βρει τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Παρέα με φίλους, θα προτιμήσει να κάτσει σπίτι και να δει ένα dvd με τον Αντζελίνα Τζολί να πρωταγωνιστεί και τον ίδιο να φαντάζεται πως είναι παρτενέρ της. Ο Τζέισον Στέιθαν, είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός, ενώ αν θελήσει να δείξει τις προπονητικές του ικανότητες, θα επιδοθεί σε έναν αγώνα pro manager με τους κολλητούς του, δείχνοντας πως κρύβει μέσα του έναν νέο Μουρίνιο. Αν πάλι θέλει να χαλαρώσει, η ελληνική μουσική είναι το φάρμακό του, ακούγοντας κυριολεκτικά τα πάντα. Από έντεχνο και ροκ, μέχρι λαϊκά και pop εμπορικά κομμάτια. Η μουσική συλλογή του περιλαμβάνει τραγούδια από τον Μητροπάνο και τους Πυξ Λαξ, ενώ κάπου εκεί ανάμεσα θα βρεθεί και η Πάολα με τον Κιάμο, αλλά και ο Χατζηγιάννης με τον Ρέμο. Όποιος βρεθεί στο σπίτι του, σίγουρα δεν θα βαρεθεί από τις μουσικές επιλογές του, ενώ σχεδόν πάντα θα υπάρχει και έτοιμο σπιτικό φαγητό. Το ρόλο της κυρίας του σπιτιού, τον έχει αναλάβει η αδερφή του Βάσια, με την οποία μένουν μαζί και όλα περνούν από τα δικά της χέρια. Η 20χρονη φοιτήτρια έχει αναλάβει εξολοκλήρου τις δουλειές του σπιτιού, με τον Μιχάλη να αρκείται απλά και μόνο σε κανένα πιάτο φαΐ, με την προϋπόθεση όμως να μην πλύνει μετά τα πιάτα…

απο το



Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΝΤΩΝΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΤΙΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ



της Σμαράγδας Δεμπεγιώτου

αρθρογράφου proponitis.gr



Γυναικείο ποδόσφαιρο. Δύο λέξεις, που στο άκουσμά τους και μόνο δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά στο ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι στη χώρα μας αγνοούν και την ύπαρξή του ακόμα, λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, αλλά και της νοοτροπίας του Έλληνα ότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν ταιριάζει στη γυναικεία ιδιοσυγκρασία και είναι δικαίως ανδροκρατούμενο!

Κι όμως, το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μετράει 30 χρόνια ζωής, με τα 20 από αυτά συμμετέχοντας στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΟ (Διοργανώτρια Αρχή). Είναι επίσης ολυμπιακό άθλημα από το 1996 στην Ολυμπιάδα της Ατλάντας και για την ιστορία το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε το 1991 στην Κίνα. Παίζεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, με ιδιαίτερη ανάπτυξη σε Κίνα, ΗΠΑ και Σκανδιναβικές χώρες.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στη χώρα μας, θα δούμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο φωνάζει «παρών» και αναζητά την προσοχή που του αρμόζει.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1980, κάνοντας τα πρώτα του δειλά βήματα κόντρα στο ελληνικό κατεστημένο που ήθελε την ελληνίδα μόνο νοικοκυρά –και όχι αθλήτρια– και ειδικότερα την εποχή που το αντρικό ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό (1979) πασχίζοντας πλέον να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων των φιλάθλων με τη νέα επαγγελματική του μορφή. Ίσως, αυτή η συγκυρία να έπαιξε αρνητικό ρόλο στη διάδοσή του, κάτι που, φυσικά, μόνο θεωρητικά μπορούμε να το αναφέρουμε, σίγουρα όμως δεν έπαιξε και θετικό ρόλο. Το 1980 δεν υπήρχε γυναικείο πρωτάθλημα, οι ομάδες δημιουργήθηκαν από το μεράκι κάποιων παραγόντων (Γιώργος Βαρδινογιάννης – ΠΑΟ) και κυρίως από την αγάπη κάποιων κοριτσιών, δίνοντας αρκετούς φιλικούς αγώνες. Το 1990 πραγματοποιήθηκε το 1ο πειραματικό γυναικείο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Αυτό ήταν. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και δεν θα γυρνούσε πίσω!

Παραθέτουμε όλα τα πρωταθλήματα γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας και τις αντίστοιχες πρωταθλήτριες ομάδες:



19901ο Πειραματικό πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 16 ομάδες σε 3 ομίλους

Τελικός, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΚΑΒΑΛΑ (1-0)

Πρωταθλήτρια: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ’96

1990-912ο Πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 2 ομίλους

Διπλός τελικός, ΛΑΡΙΣΑ-ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (1-1, 0-0)

Πρωταθλήτρια: ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1991-92 3ο Πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 25 ομάδες σε 3 ομίλους

Τελικός με μπαράζ στο Βόλο, ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΑΒΑΛΑ ’86 (2-1)

Πρωταθλήτρια: ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1992-93 4ο Πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 25 ομάδες σε 2 ομίλους

Τελικός στη Λαμία, ΚΑΒΑΛΑ ’86-ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (4-2)

Πρωταθλήτρια: ΚΑΒΑΛΑ ’86

1993-94 5ο Πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 31 ομάδες σε 2 ομίλους

Τελικός στο Βόλο, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (0-1)

Πρωταθλήτρια: ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1994-95 6ο Πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 31 ομάδες σε 2 ομίλους

Τελικός στο Βόλο, ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (3-2)

Πρωταθλήτρια: ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1995-96 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 10 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ’96

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 14 ομάδες σε 3 ομίλους)

1996-97 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 10 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 14 ομάδες σε 3 ομίλους)

1997-98 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 10 ομάδες σε 3 ομίλους)

1998-99 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΕΝΩΣΗ (ΔΟΞΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 10 ομάδες σε 2 ομίλους)

1999-2000 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 11 ομάδες σε 2 ομίλους)

2000-01 12ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 21 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΚΑΒΑΛΑ ’86

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 12 ομάδες σε 2 ομίλους)

2001-02 13ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– με 15 ομάδες σε 2 ομίλους)

2002-03 14ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΑΙΓΙΝΑ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 4 ομίλους)

2003-04 15ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΑΙΓΙΝΑ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 4 ομίλους)

2004-05 16ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΑΙΓΙΝΑ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 6 ομίλους)

2005-06 17ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 16 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 6 ομίλους)

2006-07 18ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 17 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 4 ομίλους)

2007-08 19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 16 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 4 ομίλους)

2008-09 20ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 16 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 4 ομίλους)

2009-10 21ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 15 ομάδες σε 2 ομίλους

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 5 ομίλους)

2010-11 22ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 13 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα, Β΄ κατηγορία σε 3 ομίλους, καθώς και για πρώτη φορά Γ΄ κατηγορία σε 4 ομίλους)

2011-12 23ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 10 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ΠΑΟΚ

(& περιφερειακό πρωτάθλημα, Β΄ κατηγορία σε 2 ομίλους, Γ΄ κατηγορία σε 3 ομίλους)



2012-13 (Σε εξέλιξη) 24ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α΄ κατηγορία)

Συμμετείχαν 10 ομάδες σε 1 όμιλο

Πρωταθλήτρια: ….........

(& περιφερειακό πρωτάθλημα –Β΄ κατηγορία– σε 2 ομίλους, Γ΄ κατηγορία σε 6 ομίλους)



ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



Τρεις περιόδους (1999-2000, 2000-01, 2001-02) διεξήχθη και Κύπελλο Ελλάδος Γυναικείου Ποδοσφαίρου, το οποίο για οικονομικούς λόγους δεν ξαναοργανώθηκε από την ΕΠΟ τα επόμενα εννέα χρόνια. Επανήλθε στην τωρινή περίοδο (2012-13) με συμμετοχή των ομάδων Α΄ και Β΄ κατηγορίας (εξαιρέθηκε η Γ΄ κατηγορία).



ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



1999-2000Τελικός στο Βόλο, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ (2-0)

Κυπελλούχος: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

2000-01Τελικός στο Κιλκίς, ΚΑΒΑΛΑ ’86-ΗΦΑΙΣΤΟΣ (3-1)

Κυπελλούχος: ΚΑΒΑΛΑ ’86

2001-02Τελικός στη Λαμία, ΠΑΟΚ-ΑΙΓΙΝΑ (4-0)

Κυπελλούχος: ΠΑΟΚ



2012-13 (Σε εξέλιξη)

Κυπελλούχος: …………



Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 1990 υπάρχει στη χώρα μας εθνική ομάδα γυναικών και τα τελευταία χρόνια εθνική νεανίδων και κορασίδων.

Προπονητές της εθνικής ομάδας γυναικών διατέλεσαν κατά σειρά οι: Βασιλείου Παύλος, Μπενάρδος Μίμης, Μανδραφλής Τάκης, Κωνσταντινίδου Ξανθή, Μπατσίλας Δημήτρης, Γρηγορόπουλος Βασίλης, καθώς και ο εν ενεργεία ομοσπονδιακός Κουτσάκης Βαγγέλης.

Επίσης, εκτός από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο σε επίπεδο εθνικών ομάδων, υπάρχει και το CHAMPIONSLEAGUEγυναικών σε συλλογικό επίπεδο, που η χώρα μας εκπροσωπείται από το 2001με την πρωταθλήτρια ομάδα μας.



Σήμερα, που το ποδόσφαιρο παίζεται πλέον από όλους, άντρες, γυναίκες, παιδιά, δεν χωρούν πια προκαταλήψεις και αδιαφορία για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Γιατί οι προκαταλήψεις και η αδιαφορία το κατέστησαν έρμαιο της στασιμότητας και της μιζέριας, ανήμπορο να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί ακολουθώντας την εξέλιξη των άλλων χωρών.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, όλοι εμείς που ασχολούμεθα με αυτό, να αφυπνίσουμε τους αρμόδιους να στρέψουν την προσοχή τους στο άθλημά μας, γιατί υπάρχει κάτι που κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να διαφωνήσει: το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και μέσα από τη διαδικασία τής χαράς και της πίκρας, της προσπάθειας και της απογοήτευσης, της επιτυχίας και της αποτυχίας, βγαίνουμε όλοι πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε ευκολότερα της δυσκολίες της ζωής.



Σμαράγδα Δεμπεγιώτου

ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

αρθρογράφος proponitis.gr

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Χαρταετός: Πώς να τον φτιάξετε μόνοι σας!





Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται αποτελεί παράδοση για την μέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Εμείς θα σας αναφέρουμε τον τρόπο για να καταφέρετε να τον φτιάξετε μόνοι σας και, γιατί όχι, να είναι ο δικός σας χαρταετός αυτός που θα πετάξει πιο ψηλά από όλους! Προσοχή όμως στα καλώδια του ρεύματος.

Σημαντικά σημεία του χαρταετού για επιτυχημένο πέταγμα είναι:

-Τα ζύγια της καλούμπας

-Τα ζύγια της ουράς

-Το μέγεθος της ουράς

Τα κύρια μέρη ενός χαρταετού είναι τρία, ο σκελετός, τα ζύγια και η ουρά.

Υλικά για τον σκελετό:

-3 ξύλινα πηχάκια του ίδιου μήκους και το ίδιου πάχους. Για ένα μικρό χαρταετό, τα πηχάκια μπορεί να είναι 60 εκατοστά. Οι καλύτεροι χαρταετοί είναι αυτοί που έχουν ελαφρύ σκελετό. Γι’ αυτό, παλιά χρησιμοποιούσαν μόνο ξυσμένα καλάμια.

-Γερό σπάγκο

-Μεγάλη κόλλα από χαρτί γλασέ ή πλαστικό ή ύφασμα

-Ψαλίδι

-Μολύβι

-Κόλλα

Κατασκευή:

-Τοποθετήστε το ένα πηχάκι οριζόντια και τα άλλα δύο να σχηματίζουν X πάνω σ’ αυτό.

Πρέπει όλες οι γωνίες που σχηματίζονται να είναι ίσες και να σχηματίζουν 60 μοίρες η καθεμία.

-Δέστε τα ξύλα μεταξύ τους γερά με σπάγκο ή καρφώστε τα

-Ενώστε όλες τις κορυφές των ξύλων με σπάγκο

-Βάλτε το σκελετό πάνω στο χαρτί και ζωγράφισε το περίγραμμα του.

Μετά σχεδιάστε ένα δεύτερο περίγραμμα, 5 εκατοστά πιο μεγάλο από το πρώτο.

-Κόψτε το μεγάλο περίγραμμα του χαρτιού

-Διπλώστε το χαρτί γύρω γύρω πάνω από το σπάγκο και κόψε τις γωνίες που περισσεύουν και αναδιπλώστε και κολλήστε το χαρτί.

Υλικά για τα ζύγια

-Σπάγκος

-Ψαλίδι

Κατασκευή:

-Κόψτε 5 κομμάτια σπάγκου με ίδιο μήκος, 30 εκ.

Το μήκος του σπάγκου πρέπει να είναι το μισό του μήκους που έχει το πηχάκι.

-Δέστε την μία μεριά από τα κομμάτια του σπάγκου στο τέλος από κάθε ένα από τα ξύλα της κορυφής του χαρταετού.

-Δέστε την άλλη μεριά του σπάγκου μεταξύ τους σ’ έναν κεντρικό κόμπο.

Σε αυτόν τον κόμπο θα δέσετε και το μακρύ και γερό σπάγκο με τον οποίο θα πετάξετε τον χαρταετό σας.

O σπάγκος καταλήγει σ’ ένα κυλινδρικό κομμάτι ξύλου, τη γνωστή μας καλούμπα.

-Δέστε μεταξύ τους τα κομμάτια του σπάγκου στη βάση του αετού ακριβώς απέναντι από τους σπάγκους που χρησιμοποιήσατε για τα ζύγια.

Εκεί θα δέσετε τον σπόγγο της ουράς, που πρέπει να είναι 5 φορές μεγαλύτερος από το ύψος του αετού.

Υλικά για την ουρά

-Κόλλες από χρωματιστό χαρτί γλασέ

-Σπάγκος 5 φορές μεγαλύτερος από το ύψος του αετού.

-Διπλώστε σε μορφή φυσαρμόνικας το χαρτί αφήνοντας αδίπλωτο ένα κομμάτι 5 εκατοστών.

-Κόψτε με το ψαλίδι τη φυσαρμόνικα, κάθετα στις πτυχές.

-Ξεδιπλώστε τα κομμένα κομμάτια του χαρτιού και διπλώστε το κομμάτι που αφήσατε σε ένα ματσάκι.

-Δέστε καθένα από αυτά τα ματσάκια στο σπάγκο της ουράς σε απόσταση 15-20 εκ.

H ουρά έχει μεγάλη σημασία, γιατί αυτή εξασφαλίζει την ισορροπία του αετού.

Έτοιμοι!

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ




Η σημερινή ημέρα είναι γνωστή σε όλους μας ως «Καθαρά Δευτέρα». Όπως και κάθε χρόνο, οι οικογένειες θα αποδράσουν στην ύπαιθρο, θα πετάξουν χαρταετό και θα… τσακίσουν τα γνωστά παραδοσιακά εδέσματα.

Ξέρουμε όμως τι πραγματικά είναι η Καθαρά Δευτέρα και πως καθιερώθηκε;

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος της περιόδου της Aπόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Από παλιά η Καθαρή Δευτέρα, πέρασε στην συνείδηση του λαού, σαν μέρα καθαρμού. Οι Βυζαντινοί, την Καθαρή Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση -Απόδοση, και τελούσαν δρώμενα. Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. «Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν».

Όσον αφορά τα κούλουμα και το γνωστό πέταγμα του χαρταετού, καθιερώθηκε αργότερα.

Για την ετυμολογία της λέξης κούλουμα υπάρχουν πολλές εκδοχές. Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, η λέξη προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος. Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή προέρχεται από μια άλλη λατινική λέξη, την λέξη «κόλουμνα» δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα, έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Παραδοσιακός Χαλβάς με Σιμιγδάλι

Σήμερα έφτιαξα τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς για να γλυκάνω το νέο μήνα αλλά και τους καλούς γείτονες που ζήτησαν ένα Ελληνικό γλυκάκι! Όχι βέβαια πως δεν γλυκαθήκαμε κι εμείς, γιατί η δόση έγινε διπλή! Το σπιτικό και εύκολο αυτό γλυκό είναι όλων αγαπημένο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας, και κάθε φορά που το φτιάχνουμε μοσχομυρίζει το σπίτι μας καβουρντισμένο σιμιγδάλι και κανέλα. Η συνταγή είναι γνωστή, αλλάζει μόνο η ποικιλία των ξηρών καρπών που προσθέτουμε και το πόσο χρόνο καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι. Εδώ οι ξηροί καρποί είναι άφθονοι στην αγορά, γι' αυτό έβαλα αρκετούς. Τα pecan που πρόσθεσα άρεσαν πάρα πολύ.




Τ α Υ λ ι κ ά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό ή 1 φλιτζάνι ψιλό και 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
2½ φλιτζάνια ζάχαρη, λευκή ή καστανή
4 φλ. τσαγιού νερό
1 ½ - 2 φλιτζάνια διάφοροι ξηροί καρποί, αποφλοιωμένοι (αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρι, φιστίκια Αιγίνης. Εγώ έβαλα και καρύδια pecan)
1 φλούδα αψέκαστου λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 ξυλάκια κανέλας
5-6 γαρίφαλα

Ο δ η γ ί ε ς



Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα, τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.










Σε άλλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίζει να ροδίζει.










Τότε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το καβούρντισμα, όσο θέλουμε. (Όσο περισσότερο καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, τόσο πιο βαρύς θα γίνει ο χαλβάς μας).









Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια βαθιά κουτάλα με προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.








Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το χαλβά, μέχρι να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.







Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει, σκεπάζοντας την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και μετά τον αδειάζουμε σε φόρμα ή σε μικρά ατομικά φορμάκια.







Διακοσμούμε με αμύγδαλα και κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μετά τον σερβίρουμε και τον απολαμβάνουμε!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...