Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 2-3



Πάρα πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Ελλάδα στο «Ούλεβαλ» της Νορβηγίας επικρατώντας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με 3-2.

Η εποχή του Euro 2012 ανήκει στο παρελθόν. Μετά την πολύ καλή πορεία της Ελλάδας στα γήπεδα της Πολωνίας όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, καλούνταν να αποδείξει πως είναι έτοιμη για ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού. Μοναδικός της στόχος είναι η πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 και το πρώτο της δυνατό τεστ, ήταν απέναντι στη Νορβηγία εκτός έδρας.

Εκεί όπου οι Σκανδιναβοί πάντα δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο και καμία ομάδα δεν περνάει εύκολες ώρες. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος όμως, μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας από νωρίς πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να φύγει με μία σημαντική νίκη ψυχολογίας με 3-2.
Από το onsports.gr

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ -ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ



Στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη στρέφεται το ελληνικό ενδιαφέρον στην προτελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης θα προσπαθήσει να επαναλάβει το κατόρθωμα της Αθήνας και του Πεκίνου και να ανέβει στο βάθρο των νικητών των +80 κιλών στο Τάε Κβο Ντο. Ο Νικολαΐδης θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 11:45 (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού. Σε περίπτωση νίκης, τότε αντίπαλός του θα είναι ο Νοτιοκορεάτης, Ντονγκίμ Τσα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, έχουν τρεις αθλητές σε τελικούς στον στίβο. Την αρχή θα κάνει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στις 11.00 ώρα Ελλάδας, στα 50χλμ βάδην, όπου φέτος έχει κάνει 3:55:13.

Στις 19.00 θα μετάσχει η Δέσποινα Ζαπουνίδου στον τελικό των 20χλμ βάδην, με καλύτερο φετινό ατομικό ρεκόρ 1:31:08 και τη συμμετοχή 61 αθλητριών.

Στις 21.20 θα διεξαχθεί ο τελικός του ακοντισμού ανδρών με την συμμετοχή του Σπύρου Λεμπέση, ο οποίος έχει φετινό ατομικό ρεκόρ 83.02μ και στα προκριματικά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού είχε βολή στα 82.40μ.
Από το  onsports.gr

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κωπηλασία !





Η Ελλάδα πανηγυρίζει το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τις ήθελαν ανάμεσα στα φαβορί πριν το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία, που θα μπορούσε να είναι και αργυρό καθώς η διαφορά από τις δεύτερες κινέζες ήταν μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09.

Εξαιρετικά ξεκίνησε τον αγώνα του το ελληνικό πλήρωμα, περνώντας τα πρώτα 500 μέτρα και στην συνέχεια τα 1.000 στην πρώτη θέση. Στο τρίτο πέρασμα οι οικοδέσποινες, Βρετανές πέρασαν μπροστά και από τότε δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Η δεύτερη θέση παίχτηκε μέχρι το τέλος με τις Κινέζες να έχουν περισσότερες δυνάμεις και να το κατακτούν στην τελευταία κουπιά!

Η τελική κατάταξη:

Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 7:09.30

Κίνα (Ξο, Χουάνγκ) 7:11.93

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου) 7:12.09

Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν) 7:15.53

Αυστραλία (Ουάτσον, Έβερι-Χολ) 7:20.68

Γερμανία (Μούλερ/Νόσκε) 7:22.18

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί: το πρώτο μας μετάλλιο



Το πρώτο της μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγύρισε η Ελλάδα στο άθλημα του τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν κλειστός και κρίθηκε 20'' πριν από τη λήξη του, όταν ο διαιτητής χρέωσε δεύτερη παρατήρηση στον Βραζιλιάνο τζουντόκα και έδωσε το δικαίωμα στον Ηλιάδη να πανηγυρίσει μια νέα μεγάλη επιτυχία. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΑΠΟ ΤΟ  http://omfalos.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...